Ηλεκτρονικό χαρτί εκτυπώνεται και σβήνει 260 φορές!


Οι Ιάπωνες ερευνητές εκτιμούν πως η εφεύρεσή τους θα μπορούσε να αντικαταστήσει το χαρτί που χρησιμοποιείται σε διαφημιστικές αφίσες και χάρτινες επιγραφές, που σήμερα εκτυπώνονται κατά εκατομμύρια, σώζοντας δέντρα και εξοικονομώντας χρήματα.

Perierga.gr - Ηλεκτρονικό χαρτί εκτυπώνεται και σβήνει 260 φορές!

Το 2R e-Paper είναι συμβατό με θερμικούς εκτυπωτές, ενώ στην ουσία, πρόκειται στην ουσία για μια αυτόνομη οθόνη, αποσυνδεδεμένη από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, η λειτουργία της οποίας βασίζεται στη θερμότητα, περίπου όπως στα παλιά fax θερμικού χαρτιού.

Όταν ο χρήστης θέλει να σβήσει το χαρτί, δεν έχει παρά να πατήσει το διακόπτη ενός ειδικά τροποποιημένου εκτυπωτή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είναι και πάλι έτοιμο για εκτύπωση, ασπρόμαυρη ή έγχρωμη.

«Νομίζω ότι η σημαντικότερη διαφορά με τις παλαιότερες συσκευές ηλεκτρονικού χαρτιού είναι ότι εκείνες χρειάζονται συνήθως ηλεκτρική ενέργεια για να εκτυπώσουν, όμως η τεχνολογία μας είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει στο κανονικό χαρτί ως προς τη χρήση της. Καταρχάς, δεν χρειάζεται ηλεκτρόδια με σχέδια, ενώ είναι πολύ απαλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, οπότε μιλάμε για ένα πραγματικό ηλεκτρονικό χαρτί», λέει ο Τζον Τσεν, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών Βιομηχανικής Τεχνολογίας της Ταϊβάν, όπου δημιουργήθηκε το χαρτί, σημειώνοντας πάντως, ότι δεν είναι έτοιμο ακόμη για μαζική παραγωγή.

 

http://perierga.gr/2011/08/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B2%CE%B7%CE%BD%CE%B5/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s