Τα καλύτερα φυτά για την κουζίνα σας και σε τι θα πρέπει να δώσετε προσοχή


Η κουζίνα είναι συνήθως ο πιο δύσκολος χώρος για να αναπτυχθούν φυτά. Αυτό οφείλεται στο ότι στην κουζίνα έχουμε μεγάλες εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Επίσης τα φύλλα των φυτών συχνά γεμίζουν με λαδιές ή σάλτσες και αυτό κάνει τα φυτά να φωτοσυνθέτουν πιο δύσκολα.

Εγκαύματα επίσης παθαίνουν από το καυτό για παράδειγμα λάδι που μπορεί να πέσει πάνω στα φύλλα.

Επίσης πολλές κουζίνες και ιδιαίτερες κτίσματα αρκετών χρόνων δεν διαθέτουν κοντά παράθυρο επομένως δεν υπάρχει φυσικός φωτισμός. Πολλές φορές αυτοί είναι και οι λόγοι που μπορεί να μην ανθίζουν τα φυτά σας στην κουζίνα.

Τα περβάζια των παραθύρων είναι η καλύτερη θέση για τα φυτά της κουζίνας μας. Σημαντικό είναι να ξέρουμε και τον προσανατολισμό του παράθυρου της κουζίνας μας. Για παράδειγμα σε ένα βορεινό σημείο όπου δεν έχουμε αρκετό φωτισμό , μια φτέρη ή φυτά εσωτερικού χώρου είναι ιδανικά , ενώ σε έναν νότιο προσανατολισμό θα μπορέσουμε να βάλουμε αρωματικά φυτά όπως μέντα , δυόσμος , άνιθος , μαιδανός , βασιλικός και άλλα τα οποία χρειάζονται αρκετό φως και είναι και χρήσιμα στην μαγειρική.

Μια πολύ καλή ιδέα για να έχουμε περισσότερα φυτά στο πρεβάζι μας είναι να βάλουμε ράφια στο παράθυρο. Έτσι εκτός από το ότι θα έχουμε περισσότερα φυτά , θα κρύψουμε ίσως και κάποια άσχημη θέα αν έχουμε από το παράθυρό μας.

Σημαντικό είναι να γίνεται αερισμός κάποιες ώρες αν αυτό είναι δυνατόν ανοίγοντας για παράδειγμα το παράθυρο αλλά ποτέ κατά την διάρκεια του χειμώνα. Το κρύο του χειμώνα μπορεί αμέσως να δημιουργήσει προβλήματα στα φυτά σας.

Φυτά με χρώμα μπορούμε να βάλουμε επίσης στην κουζίνα όπως βριέζια, τιλάνσια, ορχιδέα και άλλα. Φυτά που κρέμονται τα φύλλα τους όπως χλωρόφυτο, πόθος, κισσός είναι όμορφα για να πρασινίσουν ακόμα περισσότερο την κουζίνα σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s