Γενετικά μεταλλαγμένος σκύλος φωσφορίζει! (video)


Η Tegon, ένα γενετικά μεταλλαγμένο θηλυκό κουτάβι ράτσας μπιγκλ φωσφορίζει στο υπεριώδες φως, σύμφωμα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Genesis.

Η Tegon εκπέμπει ένα πράσινο φως και μαζί με τον Ruppy που εκπέμπει κόκκινο φως και το γάτο Mr.Green Genes (Κύριος Πράσινα Γονίδια) είναι τρία γενετικά μεταλλαγμένα κατοικίδια που φωσφορίζουν.

Ο ByeongChun Lee, εκ των συντακτών της μελέτης, δήλωσε στο Discovery News πως “φωσφορίζει όλο το σώμα του σκύλου, αλλά αυτό δεν είναι ορατό στο γυμνό μάτι παρά μόνο υπό υπεριώδες φως και με χρήση ειδικών γυαλιών”.

Ο Lee δήλωσε πως τα γονίδια που προκαλούν το φωσφορισμό του σκύλου μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα που προκαλούν σοβαρές ασθένειες όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Οι επιστημονικές ομάδες “δημιουργούν” γενετικά μεταλλαγμένα κατοικίδια προκειμένου τεστάρουν την αποτελεσματικότητα, την τοξικότητα και τη δοσολογία νέων φαρμάκων προτού τα χορηγήσουν σε ανθρώπους και διατείνονται ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους.

Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις, όπως η Αμερικανική Εταιρεία κατά της Ζωοτομίας, αντιτίθενται στη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα για ιατρικές οργανώσεις.

 


http://www.econews.gr/2011/08/11/genetika-metallagmenos-skylos-fosforizei/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s