Πάντα θα υπάρχει η φάμπρικα του διορισμού!


Ε, όπως θα έχετε καταλάβει και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτεί ο διορισμός, ο βουλευτής θα πάει να τον βρει!

Δεν πα να καίγεται η Ελλάδα, να μην  έχει να πληρώσει ούτε ψευτοσύνταξη, αυτός θα κάνει τη δουλειά του για να εξασφαλίσει τα ψηφαλάκια  του.

Πάντα θα υπάρχει μια φάμπρικα για να κοροϊδεύουμε τη χώρα μας, τους εαυτούς μας και τους ψηφοφόρους για να διορίζουμε. 
Δημοτικοί υπάλληλοι, στειτζ, εποχιακοί, έκτακτοι, με σύμβαση, με αλισβερίσι,  με μπαξίσι, με ρουσφέτι .. . κάπως τέλος πάντων!

Τώρα έχουμε τις  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ! Βασικά να σας πω , δεν έχω ιδέα τι είναι αυτές! Αλλά όπως ό,τι έχει σχέση με δημόσιο μυρίζει ρεμούλα και ψητό.

Χρήματα λίγα έως πολλά, και διορισμοί που κανείς δεν γνωρίζει τον αριθμό! ΜΚΟ! Μέσον Καραμπινάτο Ολοφάνερο!

Μια άλλη μηχανή παρόμοια, είναι αυτή των συμβούλων! Άγνωστος και εδώ ο αριθμός τους, καθότι και υπουργεία, ακόμα και δήμοι έχουν συμβούλους!

Τι τους χρειάζονται  οι λεβέντες με τα σηκωμένα μανίκια  που  ήταν έτοιμοι να δουλέψουν πριν τις εκλογές;  Ε, πως;  Πώς θα δικαιολογήσεις την παρουσία σου στο δήμο, στο σόι που σου έφερε 50-60 ψηφαλάκια;

Η υποχρέωση στην Ελλάδα είναι ιερή και κάπως πρέπει να βγει πάντα!  Ντομάτες σου φέρνει ο άλλος, τους πας εσύ αύριο  μεθαύριο δυο καρπούζια, γλυκά σου φέρνει ο άλλος, του πας εσύ μια γλάστρα.

Ψήφους αυτός, διορισμό μόνο δέχεται ο ψηφοφόρος για πεσκέσι!  Το δημόσιο; Ακόμα και μισός να γίνει ο μισθός του θα είναι πάντα δελεαστικό για τον Έλληνα πολίτη!

Έχει προσόντα το άτιμο! Κανείς δεν σε κουνάει! Κανένας δεν σου φωνάζει! Διευθυντές και προϊστάμενοι είναι καθαρά διακοσμητικοί, οπότε ο καθένας νομίζει ότι είναι στο μαγαζί του!

Τώρα μάλιστα με τις περικοπές μισθών, έχει επέλθει και η σχετική περικοπή της εργασίας, αφανώς αλλά πραγματικώς, οπότε το σύστημα λειτουργεί όπως ο παπάς!

Λίγα βάζεις  λίγα παίρνεις, λίγο δουλεύεις! Πολλά βάζεις, πάλι λίγα παίρνεις και λίγο δουλεύεις!

Έτσι δουλεύει η μηχανή του δημοσίου ! Και ας απορεί ο καθένας πώς δεν έχει καεί αυτό το μηχάνημα!  Το δημόσιο προστατεύεται από θεούς και δαίμονες! Είναι το αποκούμπι κάθε πολιτικής και κομματικής ύπαρξης του καθενός!  Είναι η ψυχή του συνδικαλισμού!

Μπορεί να πεθάνουν από την πείνα στον ιδιωτικό τομέα, να μεταναστεύσουν στην Τουρκία ή στην Αλβανία, και να μην ασχοληθεί κανένας μαζί τους, γιατί οι πάντες θα τρέχουν να σώσουν ένα δημόσιο  τομέα, από συνδικαλιστές μέχρι κομματάρχες και πολιτικάντηδες κάθε είδους!

Μα δεν βλέπετε; Ο αποτυχημένος στις εκλογές πολιτικός, θα πάει διευθυντής σε κάποιον οργανισμό, σε μια τράπεζα ή σε κάτι άλλο που δεν έχεις σκεφθεί ποτέ, ούτε καν ότι υπάρχει…

Ο λαός τον καταδίκασε, αλλά τα αδέρφια τους οι πολιτικοί τον εξύψωσαν και τον βόλεψαν!

Αχ,  μου αρέσει  πολύ να συνδυάζω πολλές φορές τα κείμενά μου με παλιά κυρίως τραγούδια!

«Όλος ο κόσμος τώρα δουλεύει μηχανές , κι αν κάνεις το κορόιδο σου κάνει πιο πολλές…»!


http://epanastasi-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_3756.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s