Κατεβάζουν ρολά οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ

Απεργία στις 23 Αυγούστου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, με συγκέντρωση την ίδια ημέρα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι κινητοποιήσεις στον τουρισμό πραγματοποιούνται με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Οι κινητοποιήσεις στον τουρισμό πραγματοποιούνται με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Την απόφαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού Τουρισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων για απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε, χθες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Προύτζος.

Οι κινητοποιήσεις, όπως διευκρίνισε, πραγματοποιούνται με αιτήματα: την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τον κ. Προύτζο, το πόρισμα της επιτροπής κρίσεων για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα του υπουργείου Εργασίας θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή στη λίστα βασικών ειδικοτήτων του κλάδου, όπως είναι οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, οι μάγειροι, οι ζαχαροπλάστες, οι ψήστες και οι λαντζέρηδες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έκταση της ανασφάλιστης εργασίας και κατήγγειλε ότι από τους 550.000 εργαζομένους στον κλάδο, υπάρχουν 130.000 ανασφάλιστοι στον τομέα του επισιτισμού και 98.000 στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο η απεργία να θεωρηθεί «σαμποτάζ» στον τουρισμό -που θεωρείται βαριά βιομηχανία της χώρας- ο κ. Προύτζος χαρακτήρισε το επιχείρημα «κινδυνολογία» και προέβλεψε μικρή συμμετοχή στην απεργία, εξαιτίας της ενδεχόμενης ενεργοποίησης «απεργοσπαστικών», όπως τους αποκάλεσε, μηχανισμών και της εν γένει κατάστασης, που επικρατεί στον κλάδο.

Η απεργία της 23ης Αυγούστου θεωρείται προειδοποιητική, ενώ η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει αποφασίσει και δεύτερη 24ωρη, την ημερομηνία της οποίας θα ορίσει εν καιρώ το εκτελεστικό συμβούλιο, ανάλογα με την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων με το υπουργείο Εργασίας.

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=302652

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s