Έχω μπαλκόνι… μπορώ να το κάνω να είναι το ίδιο πράσινο όπως ένας κήπος;


Σίγουρα το μπαλκόνι είναι ίσως ο πιο δύσκολος τομέας της αρχιτεκτονικής τοπίου αφού έχουμε απέναντί μας διάφορες δυσκολίες. Κάποιες από τις πιο σημαντικές δυσκολίες που έχουμε είναι ο χώρος του μπαλκονιού , η έλλειψη αρκετού χώματος αφού θα τοποθετήσουμε τα φυτά σε περιορισμένο χώμα όπως είναι οι γλάστρες και αν υπάρχει σκιά ή ήλιος ανάλογα τον προσανατολισμό του μπαλκονιού. Σίγουρα πάντως με την κατάλληλη γνώση και εμπειρία ένα μπαλκόνι μπορεί να γίνει το ίδιο πράσινο με έναν κήπο , μπορεί να έχει επίσης εποχιακά και όμορφα λουλούδια όπως ένας κήπος ακόμα και λαχανικά.

Το πιο σημαντικό σε ένα μπαλκόνι είναι ο προσανατολισμός του κήπου. Από τον προσανατολισμό θα εξαρτηθεί αν θα βάλουμε φυτά σκιάς ή φυτά που χρειάζονται αρκετό ήλιο. Ένα λάθος που γίνεται είναι πως μπορεί να έχουμε ένα μπαλκόνι που το βλέπει αρκετά ο ήλιος αλλά το καλοκαίρι οι τέντες να βρίσκονται συνεχώς κατεβασμένες. Σε αυτή την περίπτωση το μπαλκόνι μας είναι μπαλκόνι σκιάς. Επομένως θα πρέπει να πάρουμε φυτά σκιάς.

Στο μπαλκόνι σημαντικό είναι να υπάρχει αυτόματο πότισμα ακόμα και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Τον χειμώνα ειδικά ένα σκεπασμένο μπαλκόνι συνεχίζει να μην βρέχετε όταν βρέχει άρα θα πρέπει να φροντίσετε για το σωστό πότισμα των φυτών σας. Μάλιστα πιο πολλά φυτά τα χάνουμε τον χειμώνα από πότισμα παρά το καλοκαίρι.

Ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει να δείτε είναι το αν θέλετε να κρύψετε μια θέα αν είναι άσχημη ή το αντίθετο. Έτσι φροντίστε να βάλετε πιο ψηλά και πυκνά φυτά όταν θέλουμε να κρύψουμε μια θέα ή κοντά φυτά αν θέλουμε να κρατήσουμε την θέα. Σε περίπτωση μικρού χώρου χρησιμοποιείστε κρεμαστές ζαρτινιέρες και αναρριχώμενα φυτά στον τοίχο. Ένα ακόμα tip είναι να βάλετε τα πιο εντυπωσιακά φυτά απέναντι από την μπαλκονόπορτά σας ώστε να τα βλέπετε μέσα από το σαλόνι σας ή την κρεβατοκάμαρά σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s