«Να πληρώσει το Βατικανό το πακέτο λιτότητας»


ΒΡΟΧΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK

Μέσα σε 48 ώρες πάνω από 70.000 Ιταλοί συνυπέγραψαν διακήρυξη του Facebook με τίτλο «Να πληρώσει το Βατικανό το πακέτο λιτότητας», που ανέρχεται σε 45,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει έκτακτες εισφορές, απολύσεις στο Δημόσιο, μείωση κοινωνικών δαπανών κ.ά.

Ο «ιός» της ισπανικής «αγανάκτησης» κατά του ποντίφικα πέρασε και στην Ιταλία. Στη φωτογραφία, ο πάπας χαιρετά καθολικούς νέους στη βάση Κουάτρο Βιέντος της Μαδρίτης.

Ο ιός της ισπανικής «Αγανάκτησης» κατά του Πάπα μεταδόθηκε στην Ιταλία! Μέσα σε 48 ώρες πάνω από 70.000 Ιταλοί συνυπέγραψαν διακήρυξη του Facebook με τίτλο «Να πληρώσει το Βατικανό το πακέτο λιτότητας», που ανέρχεται σε 45,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει έκτακτες εισφορές, απολύσεις στο Δημόσιο, μείωση κοινωνικών δαπανών κ.ά.

Η ιταλική πρωτοβουλία – που στηρίχθηκε ακόμη και από στελέχη του δεξιού κόμματος του Φίνι – ζητεί να καταργηθούν οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές ακίνητης περιουσίας της Καθολικής Εκκλησίας (κατόχου του 30% της ιταλικής γης) και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις, απόρροια της Συνθήκης του Λατερανού τη δεκαετία του ’20 ανάμεσα στην Αγία Εδρα και τον Μουσολίνι.

Φαίνεται πως οι Ιταλοί ξύπνησαν από τις διαμαρτυρίες των Ισπανών για τα 50-100 εκατ. ευρώ που τους κόστισε η τετραήμερη επίσκεψη του Ποντίφικα. Ο Αγιος Πατέρας αναχώρησε χθες βράδυ από τη Μαδρίτη, αφού το Σάββατο η… μητέρα Φύση τού έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι.

Η ομιλία του σε 1,5 εκατομμύριο καθολικούς νέους στη βάση Κουάτρο Βιέντος (Τέσσερις Ανεμοι) της Μαδρίτης διακόπηκε λόγω της καταρρακτώδους βροχής, ενώ η αποπνικτική ατμόσφαιρα (υγρασία με 40 βαθμούς Κελσίου) προκάλεσε 7 τραυματισμούς και οδήγησε 700 προσκυνητές στις πρώτες βοήθειες.

Νεροποντή
Αρχικά ο 84χρονος Πάπας Βενέδικτος προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία του κάτω από μια τεράστια ομπρέλα, αλλά αναγκάστηκε να τη διακόψει. Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η επόμενη Ημέρα Καθολικής Νεολαίας θα λάβει χώρα το 2013 στη Βραζιλία, όπου η προτεσταντική διείσδυση απειλεί τα πρωτεία του καθολικισμού.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63323126

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s