Να γιατί έφυγε ο Παμπούκης…


Από πέρυσι τον Οκτώβριο είχαμε εντοπίσει το θέμα και γράφαμε αναλυτικά πως και γιατί ο Παμπούκης ήρθε σε ρήξη με τον αδελφόθεο και την λοιπή κουστωδία των κρατικοδίαιτων δήθεν “managers”..Παμπούκης: “Με τα πράσινα λαμόγια, μόνο λαμόγια κάνουν δουλειές”.

 Είχαμε αποκαλύψει τότε ότι ο Ν. Παπανδρέου βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω αποκαλύψεων της “μυστικής του δράσης”.Η πρώτη όπως είχαμε αποκαλύψει ήταν αυτή:1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.

 Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την σημερινή παραίτηση και την προιστορία.

Γράφαμε πέρυσι τον Οκτώβριο: Ο λόγος λοιπόν για τη σημερινή αγιογραφία είναι το ΚΑΤΑΡ και ο πόλεμος που ξέσπασε αιφνιδίως μεταξύ Παμπούκη – Νίκου Παπανδρέου και βγήκε στην επιφάνεια μέσω δημοσιευμάτων σε γνωστές “αμερόληπτες” εφημερίδες. Σήμερα, η σύγκρουση πλέον είναι απροκάλυπτη αφού μαζί με την αγιογραφία του Βήματος, το ανανεωμένο VETO σε πρωτοσέλιδο κάνει μία κατά μέτωπον επίθεση στο πρόσωπο του Νίκου Παπανδρέου. Επίθεση με πολλούς αποδέκτες και βαθύτερα νοήματα.

Πως όμως το ταξίδι στοργής Νίκου Παπανδρέου και Χ. Παμπούκη όπου μάλιστα ο τελευταίος έδωσε το κόστος της παρουσίας του ΝΑΠ στο προεδρικό τζετ σε επερώτηση του Πάνου Καμμένου, έγινε πόλεμος πρωτοσέλιδων σχετικά με αρμοδιότητες υπουργών και συγγενών;

Πως όμως το ταξίδι στοργής Νίκου Παπανδρέου και Χ. Παμπούκη όπου μάλιστα ο τελευταίος έδωσε το κόστος της παρουσίας του ΝΑΠ στο προεδρικό τζετ σε επερώτηση του Πάνου Καμμένου, έγινε πόλεμος πρωτοσέλιδων σχετικά με αρμοδιότητες υπουργών και συγγενών;

Στον χρόνο που μεσολάβησε λοιπόν, είχαμε μία σαφή αναβάθμιση του Χάρη Παμπούκη με αυξημένες αρμοδιότητες για την διαχείριση επενδύσεων, γεγονός που προκάλεσε γκρίνια πολλών υπουργών οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν ανοιχτά τις αμφιβολίες τους τότε, στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Παμπούκης “της πιάτσας” μπορεί να έλθει σε απ’ ευθείας επαφή, χωρίς μεσάζοντες με funds του εξωτερικού όπως αυτό του Κατάρ.

Η επαφή όμως με το Κατάρ είχε γίνει προ μηνών, με την φανερή αρωγή του Νίκου Παπανδρέου ενώ ήδη υπήρχε σε εξέλιξη η επένδυση στον Αστακό που πολλοί έβλεπαν σκωπτικά:Γιώργος Σεφερτζής – Νίκος “αδελφόθεος” Παπανδρέου, Aστακός, χρηματιστήριο, Siemens, Άραβες και Καλούσης. Φάτε παιδιά, τσάμπα είναι!

Στην επένδυση αυτή, ο Παμπούκης ως ήταν επόμενο δεν είχε κανέναν λόγο αφού οι αυξημένες αρμοδιότητες ήλθαν μετά. Για την “ποιότητα” της επένδυσης, κάντε κλικ στον σύνδεσμο, θα εξάγετε πολύτιμα συμπεράσματα.

Τώρα λοιπόν, ο Παμπούκης έχοντας τη θεσμική ενδυνάμωση, πρωτοστάτησε στην απ’ ευθείας προσέλκυση των funds για το Ελληνικό. Τελείως διαφορετικές συνθήκες, πιθανότατα αντίθετες από την πρώτη επαφή που έγινε μέσω τρίτων. Κάπου εδώ λοιπόν, άρχισε “ο πανικός”. Οι προβληματισμοί της Μπιρμπίλη για το περιβάλλον και οι εκατέρωθεν δυσαρέσκειες.

Ποιούς μπορεί να κόντραρε ο Παμπούκης; Είχαν μεσολαβήσει κάποιοι σε πρακτικό επίπεδο για την προσέγγιση με το Κατάρ και τώρα ο “αχάριστος” Παμπούκης τους κάνει πέρα παίρνοντας τη νύφη χωρίς να δώσει προίκα;

Ο Πυθέας ήταν μεγάλος Έλληνας εξευρενητής και έμπορος που έγινε γνωστός για τα ταξίδια του. Η Pytheas ltd είναι μία εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων με εκτεταμένη δραστηριότητα στο Κατάρ. Βασικός μέτοχος είναι ο Harris Samaras (καμμία σχέση με τον Αντώνη της ΝΔ ή τον Τρύφωνα). Υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ εξερευνητών και ταξιδευτών (όπως ο ΝΑΠ) σε αυτόν τον πλανήτη και αυτό είναι διαχρονικό φαινόμενο.

Φανταστείτε λοιπόν τι θα έκανε ο ιστορικός Πυθέας που ενώ είχε κλείσει ντηλ με τον παραγωγό λαδιού στην Ηλεία και τον έμπορο λαδιών στην Μασσαλία, εάν ο Παμπούκιος παραγωγός της Ηλείας τον έκανε στην άκρη και πούλαγε απ’ ευθείας λάδι στον Αστερίξ. Χωρίς την μεσολάβηση. Τα πρωτοσέλιδα των Παπύρων της Ρώμης, θα έπαιρναν φωτιά από την αδικία…

Για όλα τα πιο πάνω έφυγε ο Παμπούκης και μάλλον χρησιμοποίησε το θέμα του ΥΕΝ, ως ευκαρία να την κάνει όσο είναι καιρός.

http://ioablognews.blogspot.com/2011/08/blog-post_3218.html

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s