Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρωί τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι κατά το «διάβασμα» των αποτελεσμάτων. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα για όλες τις κατηγορίες

Μετά από μια βασανιστική αναμονή που κράτησε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ανακοινώθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Η ανακοίνωση των βάσεων καθυστέρησε πολύ φέτος, κάτι που οφείλεται κυρίως στα στα υπουργεία ‘Αμυνας και κυρίως Προστασίας του Πολίτη, τα οποία καθυστέρησαν να ανακοινώσουν τις απαραίτητες προκηρύξεις.

Φέτος θα υπάρχουν οι βάσεις εισαγωγής για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων , (90%), αλλά και για μία από τις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή τέκνα τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κλπ. Γι’ αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα «διαβάζουν» τις βάσεις.

Πρέπει να είναι σίγουροι ποιες βάσεις βλέπουν. Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν να τυπώσουν από το διαδίκτυο το μηχανογραφικό τους, όπως το υπέβαλαν για να είναι πιο εύκολο το «διάβασμα» των βάσεων.

Δείτε εδώ τις βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ από ημερήσια Λύκεια (90%)

Δείτε εδώ τις βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ από ημερήσια Λύκεια, όσων διατήρησαν βαθμολογία (10%)

Δείτε εδώ τις βάσεις εισαγωγής για τα ΤΕΙ από ημερήσια Λύκεια (90%)

Δείτε εδώ τις βάσεις εισαγωγής για τα ΤΕΙ από ημερήσια Λύκεια, όσων διατήρησαν βαθμολογία (10%)

Δείτε εδώ τις βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν πού πέρασαν μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείουπληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.


http://news247.gr/ellada/paideia/anakoinwthhkan_oi_vaseis_eisagwghs_se_aei_kai_tei.1345709.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s