Ο ύπνος σώζει τον άνδρα στο… σεξ!


 

Η έλλειψη ύπνου κάνει τους άνδρες αδιάφορους για το σεξ λόγω της μείωσης των επιπέδων τεστοστερόνης στον οργανισμό τους

Ο ύπνος σώζει τον άνδρα στο... σεξ!
Το καλό… κρεβάτι συνδέεται τελικά με τον… ύπνο του άνδρα
 

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει τη σεξουαλική διάθεση ενός άνδρα στο ναδίρ. Ακόμη κι ένας νέος άνδρας, αν δεν κοιμάται καλά για περισσότερο από μια εβδομάδα, έχει σεξουαλική ορμή στα επίπεδα ενός μεγαλύτερού του κατά 15 χρόνια. Στην ηλικία των 25 δηλαδή μοιάζει με 40άρη.

Προτού λοιπόν, βάλετε τη σχέση σας σε περιπέτειες σκεπτόμενοι, η μεν γυναίκα ότι ο σύντροφός της την απορρίπτει κι εκείνος, με τη σειρά του, ότι ο ανδρισμός του συρρικνώνεται, δώστε βάση στον ύπνο σας.

Ερευνα και τεστοστερόνη

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι λίγες ώρες ύπνου περιορίζουν σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, γεγονός που πλήττει τη σεξουαλική τους ορμή. Τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης αυτής, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνδέονται με πολλές αρνητικές συνέπειες στους νέους άνδρες, όπως τη μειωμένη λίμπιντο και τη φτωχή αναπαραγωγή.

Επίσης, εμποδίζουν τη διατήρηση ενός δυνατού μυϊκού συστήματος και της πυκνότητας των οστών, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα ενέργειας και συγκέντρωσης, καθώς και έντονη κούραση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 10 νέοι, υγιείς άνδρες μέσης ηλικίας 24 ετών, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μια σειρά αυστηρών τεστ για να ελεγχθεί εάν έπασχαν από ενδοκρινολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα. Κατόπιν, για τρία βράδια παρέμειναν στο εργαστήριο, όπου κοιμήθηκαν για 10 ώρες και πάνω, ενώ τις επόμενες οκτώ νύχτες κοιμήθηκαν λιγότερες από 5 ώρες.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων που λήφθηκαν στη διάρκεια των ημερών αυτών, οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν ιδιαιτέρως μειωμένα μετά από μόλις μια εβδομάδα κακού ύπνου. Επίσης, οι συμμετέχοντες ανέφεραν κακοδιαθεσία και μια αίσθηση ότι η ζωή τους δεν πήγαινε καλά.

Μείωση επιπέδων

Μετά από έναν ύπνο μόλις 5 ωρών, τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται σε ποσοστό 10-15%, όχι μικρό εάν αναλογιστούμε ότι ένας επιπλέον χρόνος ζωής αφαιρεί από τα επίπεδα της ορμόνης μόλις 1 – 2% ως αποτέλεσμα της γήρανσης του οργανισμού.

Η σύνδεση του κακού και ανεπαρκούς ύπνου με την σεξουαλική διάθεση αποδεικνύει πόσο σοβαρές συνέπειες μπορεί να έχει στην ποιότητα της ζωής μας. Τα αποτελέσματα όμως, αυτής της έρευνας μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ζευγάρια. Οι κακές συνήθειες που έχουμε μπορούν να μας στοιχίσουν μια ήρεμη κι ευτυχισμένη ζωή, με έναν καλό ύπνο όμως, θα δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s