Ο ΓΟΝ.ΙΣ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Παιδιαδρομή…


Ο ΓΟΝ.ΙΣ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Παιδιαδρομή…


Είναι μία γιορτή αφιερωμένη στο παιδί, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Αθηνών – Εργαστήριο Αστροφυσικής, και περιλαμβάνει παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά, αθλητικά, θεατρικά και ψυχαγωγικά δρώμενα.

Επίσης παρουσιάζονται από διακεκριμένους εκθέτες προϊόντα διατροφής, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα κλπ. 

Απευθύνεται κυρίως σε γονείς με τα παιδιά τους, σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αλλά και σε εκπαιδευτικούς.

Στο φεστιβάλ, ο ΓΟΝ.ΙΣ. συμμετέχει:

Α. με περίπτερο του συλλόγου

• Παρασκευή, από 12:00  έως 21:00 και

• Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από 11:00 έως 21:00

όπου θα ενημερώνονται οι επισκέπτες για τις δραστηριότητες του Σωματείου μας. Ορισμένες μέρες και ώρες θα υπάρχουν και ειδικοί (ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί) που θα απαντούν σε σχετικά ερωτήματα. Ταυτόχρονα θα υπάρχει στη διάθεση των παιδιών και των γονέων τους παιδική γωνιά μέσα στο περίπτερο του ΓΟΝ.ΙΣ. με βιβλία και υλικά για ζωγραφική.

Β. Ομιλία – δημόσια συζήτηση που διοργανώνει ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. το Σάββατο 3-9-2011 και ώρα 12:00-13:00, με θέμα “Η λύση βρίσκεται στο πρόβλημα”
Η κοινωνία βιώνει το ψεύτικο δίλημμα “το παιδί πρέπει να μεγαλώνει με την μητέρα του ή με τον πατέρα του ” .
Το δήθεν πρόβλημα είναι η λύση : επιστημονικές ανακαλύψεις των τελευταίων δέκα ετών δίνουν οριστική λύση στο δίλημμα. Η διαφορετικότητά μας καθιστά αναγκαίο το  παιδί να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς του είτε είναι παντρεμένοι είτε σε διάσταση είτε εκτός γάμου, είτε στο ίδιο είτε σε διαφορετικά σπίτια στον ίδιο τόπο.  Δύο γονείς, δύο κεφάλια, δύο καρδιές, δύο πακέτα εμπειριών = διπλάσια γνώση, υπομονή, αντοχή και κατανόηση.
Εισηγήτρια θα είναι η εκπαιδευτικός – μεταφράστρια DipTransIoL Μαίρη Γεωργιάδου.Την συζήτηση θα διευθύνει ο ιατρός  Κ. Λαδάκης.  Θα δοθεί χρόνος για παρεμβάσεις και συζήτηση.


Γ. Προληπτικό έλεγχο για τυχόν ύπαρξη μυοσκελετικών προβλημάτωνανάπτυξης και στάσης όπως σκολίωση, προβλήματα ανάπτυξης κάτω άκρων κλπ που θα πραγματοποιηθεί δωρεάν το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, από 12:00 έως 17:00, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Η ομάδα εθελοντών Φυσικοθεραπευτών του ΓΟΝ.ΙΣ. με επικεφαλής τον Φυσικοθεραπευτή Κο Πετρούτσο και με ειδικό εξοπλισμό θα πραγματοποιεί τον προληπτικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που οι γονείς τους το επιθυμούν.

Δ. Rollerskating,που θα περιλαμβάνει δωρεάν δοκιμή πατινιών για παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Θα υπάρχει εξοπλισμός (πατίνια / πέδιλα / προστατευτικά) για τα παιδιά και θα δοκιμάζουν σε ομάδες των 7 ατόμων για 10 λεπτά με μία εισαγωγή στην τεχνική. ΣΑΒΒΑΤΟ 13:00-18:00

Όπως όλες οι δράσεις του Συλλόγου, έτσι και αυτή βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική και ενεργό συμμετοχή φίλων και μελών.

Το 2ο Φεστιβάλ “Παιδιαδρομή”  διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Αθηνών – Εργαστήριο Αστροφυσικής. !

Η είσοδος για όλους θα είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας:

• Παρασκευή, από 12:00 έως 21:00

• Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από 11:00  έως 21:00.

Σύλλογος ΓΟΝΙΣ

Διεύθυνση: Αιόλου 102 Ομόνοια

Τηλέφωνο: 210 3251850

Κινητά: 693 2410460, 694 4241657

E-mail: info@gonis.gr

Ιστοσελίδα: http://www.gonis.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s