1 δισ. ευρώ από τη Γερμανία στη Λιβύη


Το πράσινο φως για την αποδέσμευση 1 δισ. ευρώ σε λιβυκούς πόρους από τη Γερμανία έδωσε ο ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε χθες στο Παρίσι η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ.

Η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έκανε την ανακοίνωση αυτή στη διεθνή διάσκεψη που έγινε στο Παρίσι για το μέλλον της Λιβύης.

Η Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έκανε την ανακοίνωση αυτή στη διεθνή διάσκεψη που έγινε στο Παρίσι για το μέλλον της Λιβύης.

Η Μέρκελ έκανε την ανακοίνωση αυτή στη διεθνή διάσκεψη που έγινε στο Παρίσι για το μέλλον της Λιβύης.

Η Γερμανία είναι η πέμπτη χώρα μετά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία που ανακοινώνει την αποδέσμευση μέρους των λιβυκών πόρων που είχαν παγώσει βάσει της απόφασης του ΟΗΕ το Μάρτιο για την επιβολή κυρώσεων στο λιβυκό καθεστώς.

Κάμερον: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει»
Παράλληλα από το Παρίσι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι «ο αγώνας δεν έχει ακόμη τελειώσει (…) το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί μας θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας (…) για όσο καιρό χρειάζεται για να προστατευθούν οι ζωές αμάχων»

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δείξουμε τη βαθειά μας αλληλεγγύη προς το λαό της Λιβύης» προσέθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Η ελευθερία της Τρίπολης φέρνει στο φως αισχρά εγκλήματα (…) Τα εγκλήματα αυτά πρέπει να ερευνηθούν και οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», σημείωσε κατά τη διάσκεψη που έγινε στο Παρίσι για τη Λιβύη.

Αίτημα αποδέσμευσης υπέβαλε η Ελβετία
Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Ελβετίας Μισελίν Καλμί-Ρέι δήλωσε στη διάσκεψη ότι η χώρα της υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης στην επιτροπή κυρώσεων ώστε οι πόροι ύψους 420 εκατομμυρίων δολαρίων που είναι στην κατοχή ή υπό τον έλεγχο λιβυκών πολιτικών οντοτήτων να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν υπέρ του λιβυκού λαού.

Στην ομιλία της στη διάσκεψη για τη Λιβύη, η Καλμί-Ρέι διευκρίνισε ότι η χώρα της έχει ζητήσει από τον ΟΗΕ το πράσινο φως για να αποδεσμεύσει αυτά τα 420 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ δήλωσε στη διάσκεψη ότι η χώρα του ήρε με άμεση ισχύ τις μονομερείς κυρώσεις που είχε επιβάλλει στη Λιβύη το Φεβρουάριο.

«Τώρα που το καθεστώς Καντάφι δεν βρίσκεται πλέον στην εξουσία», ο Καναδάς «ανακαλεί τις οικονομικές του κυρώσεις για να υποστηρίξει το λιβυκό πληθυσμό και τις νέες αρχές» προκειμένου να βοηθήσει το λιβυκό λαό να κάνει μια δίκαιη και ασφαλή μετάβαση προς τη δημοκρατία, σημείωσε ο Χάρπερ, ο οποίος μετείχε στη διάσκεψη των «φίλων της Λιβύης» στη γαλλική πρωτεύουσα.

 

 


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63347151

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s