«Ο Παπανδρέου αποδέχθηκε τη ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ το 2009»


 

 

Σεπτέμβριος 3, 2011.

Το σκοπιανό Κανάλ 5 αναφέρθηκε σήμερα (χθες) σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το ‘Wikileaks’, στο οποίο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, αποδέχθηκε την ονομασία ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ για γενική χρήση.

Η Ελλάδα θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη γλώσσα και στο έθνος να είναι ‘μακεδονική’/ македонски, η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε από το Wikileaks.

Η θέση αυτή είναι προσωπική  του Έλληνα πρωθυπουργού, την οποία μετέφερε στον αμερικανό υφυπουργό  Τζέιμς  Στάινμπεργκ στις 2 Δεκεμβρίου του 2009.

Ο Γιώργος Παπανδρέου με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε ότι είναι αποδεκτό το όνομα  ‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’ και οι αρχές  των Σκοπίων είναι πολύ κοντά σε αυτήν τη λύση.

Το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα περιέχει λεπτομέρειες από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι με τον Παπανδρέου, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέφερε στην αμερικανική πρεσβεία τις θέσεις των δύο χωρών. Ενώ, η Ελλάδα θέλει ένα όνομα για γενική χρήση, τα Σκόπια απαιτούν την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό τους όνομα από τρίτες χώρες, ζητώντας να αφήσουν τα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας.

Το τηλεγράφημα αποκαλύπτει ότι η εντύπωση του Παπανδρέου δεν είναι θετική. Οι ΗΠΑ έχουν πει ότι ο Γκρούεφσκι  παρότι στην πρώτη συνάντηση δεν επέμενε  στη γλώσσα και την ταυτότητα,  μετά ζήτησε να είναι ‘μακεδονική’.

Πηγή : Канал 5 Телевизија

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s