ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ 8 ΚΑΙ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Την αντίθεσή τους στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εκφράζουν οι γιατροί όλης της χώρας που κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα στη γενική συνέλευση…
του Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) έγινε αποδεκτή πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και αποφασίστηκε να μη χορηγούνται από τους Ιατρικούς Συλλόγους τα απαιτούμενα πιστοποιητικά στους γιατρούς που θέλουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο α΄ αντιπρόεδρος του ΙΣΘ, Δημήτρης Τσάμης, και ο α΄ αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Γιάννης Μπασκόζος, επισήμαναν ότι με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ οδηγούνται σε αφανισμό οι ιδιώτες γιατροί καθώς θα αμείβονται με ένα ευρώ ανά επίσκεψη, ενώ οι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν περίθαλψη ανάλογη με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Οι γιατροί ζητούν εξόφληση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που καθυστερούν επί 15-20 μήνες, διαφάνεια και εξορθολογισμό στη διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων και να μη στερηθούν οι ιδιώτες γιατροί το δικαίωμα συνταγογράφησης.

http://fimotro.blogspot.com/2011/09/8-9_06.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s