ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Η ιταλική Γερουσία ενέκρινε το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, που ενισχύθηκε την τελευταία στιγμή την Τρίτη για να καθησυχαστούν οι αγορές.

Εκατόν εξήντα πέντε γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ και 141 κατά αυτών των μέτρων λιτότητας των οποίων το ποσό ανέρχεται πλέον σε 54.2 δισ. ευρώ έως το 2013, στο πλαίσιο μιας ψήφου εμπιστοσύνης. Το σχέδιο θα πρέπει τώρα να εγκριθεί οριστικά τις επόμενες ημέρες από τους βουλευτές σε μια ψηφοφορία της οποίας η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα.

Συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών

Συγκρούσεις της ιταλικής αστυνομίας με ομάδα διαδηλωτών, σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ έξω από το μέγαρο «Παλάτσο Μαντάμα» της Ρώμης, ενώ η γερουσία ψήφιζε τα νέα έκτακτα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Η ψηφοφορία, ολοκληρώθηκε με 165 ναι, 141 όχι και 3 αποχές. Έξω όμως από το μέγαρο της γερουσίας, ομάδα μελών του αυτόνομου συνδικάτου Cobas – που πραγματοποιεί εδώ και μέρες καθιστική διαμαρτυρία – φοιτητές και εποχικοί εργαζόμενοι συγκρούσθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Οι αμφισβητίες, έφτασαν στη συνέχεια έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μέγαρο Γκρατσιόλι, φωνάζοντας το σύνθημα «δουλειά, δουλειά» (lavoro, lavoro) και Σίλβιο φύγε ( Silvio vattene). Δήλωσαν, τέλος, στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται να συνεχίσουν να διαδηλώνουν έξω από την έδρα της βουλής, από την οποία θα πρέπει να φτάσει ένα δεύτερο «πράσινο φως» στα μέτρα λιτότητας.

 

http://fimotro.blogspot.com/2011/09/blog-post_6901.html

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s