Ενεργοποιήθηκε το εβραϊκό λόμπι στην Ουάσινγκντον για τις τουρκικές απειλές


Πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι δύο ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια πρόκειται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να κατευθυνθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνοντας έτσι τη ρωσική ναυτική παρουσία στην περιοχή, την περίοδο που έχουν προγραμματισθεί οι γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρο.Την ίδια ώρα με πρόσκληση του Δημάρχου Ρόδου κ. κ. Στ. Κουσουρνά και με σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, καταφθάνει τον Οκτώβριο στο λιμάνι της Ρόδου ρωσικό πολεμικό σκάφος (κατά πάσα πιθανότητα αντιτορπιλικό) για μία συμβολική επίσκεψη, αλλά και ξεκούραση των Ρώσων ναυτών στο Νησί των Ιπποτών.

Οι απειλές της Τουρκίας ώστε να μην προχωρήσει η Κύπρος στις γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 («Αφροδίτη»), προκάλεσαν την αντίδραση των εβραϊκού λόμπι στην Ουάσιγκτον, αφού Κύπρος και Ισραήλ συνεργάζονται για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που βρέθηκαν στην περιοχή. Αμερικανοί γερουσιαστές (εβραϊκής καταγωγής) επιτέθηκαν φραστικά εναντίον της Τουρκίας, ζητώντας της επιπλέον να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα κατοχής.

Τις θέσεις της Κύπρου σ΄ ότι αφορά τις απαράδεκτες_ όπως τις χαρακτήρισε_ τουρκικές απειλές σε σχέση με την έναρξη ερευνών στο «Οικόπεδο 12» της ΑΟΖ Κύπρου, έθεσε κατά το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κυρία Ερατώ Κοζάκου_ Μαρκουλλή.

Η Κύπρος έχει προγραμματίσει να αρχίσει τις γεωτρήσεις την 1η Οκτωβρίου και η συμφωνία που έγινε με την αμερικανική εταιρία Noble Energy θεωρείται στη Λευκωσία συμφέρουσα. Η αμερικανική αυτή εταιρία με ισχυρά εβραϊκά συμφέροντα έχει πάρει το αποκλειστικά τα δικαιώματα του Οικοπέδου 12, αλλά συμφώνησε να δίνει εξ΄ αρχής, σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών εφημερίδων, πολύ σημαντικό μερίδιο από τις πωλήσεις φυσικού αερίου. Έγιναν όλοι οι υπολογισμοί και το κέρδος της Κύπρου τα πρώτα χρόνια θα είναι (σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις) περί τα 500 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Επιπλέον η κυπριακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να δανειοδοτήσει και άλλα θαλάσσια οικόπεδα για έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου στην ΑΟΖ Κύπρου. Ήδη έδειξαν ενδιαφέρον γαλλικές και ρωσικές εταιρίες.

Νίκος Χασαπόπουλος

http://logioshermes.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s