Τέλος στους οπαδικούς συνδέσμους με νόμο της κυβέρνησης


Το τελευταίο επεισόδιο με τον νεκρό οπαδό του Παναθηναϊκού αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα των σχεδίων της Κυβέρνησης, η οποία είναι αποφασισμένη να περιορίσει και σταδιακά να καταργήσει τα στέκια των οργανωμένων οπαδών.

Αντικατάσταση των συνδέσμων από λέσχες, οι οποίες οφείλουν να αναγνωριστούν από τις ΠΑΕ και φυλάκιση των υπεύθυνων για όσες δεν είναι αναγνωρισμένες προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κυβέρνηση αποσκοπεί σταδιακά οι σύνδεσμοι να πάψουν να υπάρχουν ως οντότητες. Στο νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση τον Οκτώβριο, αναμένεται να περάσουν οι διατάξεις που αφορούν τις λέσχες φιλάθλων.

Όσες εξ αυτών δεν αναγνωρίζονται από τις αντίστοιχες ΠΑΕ τότε θα κρίνονται παράνομο και θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης δύο ετών για τους υπεύθυνούς τους! Από εκεί και πέρα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την διάλυση συνδέσμων που θεωρεί ότι η λειτουργία τους δεν είναι εύρυθμη, ενώ κάθε Ιούλιο θα πραγματοποιεί και ανάλογους ελέγχους.

Παράλληλα, αυξάνονται και αρμοδιότητες των ομάδων, οι οποίες θα μπορούν με τη σειρά τους να ζητήσουν το κλείσιμο της λέσχης και θα αυξηθούν οι έλεγχοι από πλευράς τους.


http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_6535.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s