Ικανοποίηση Ρεν για τα νέα μέτρα


Την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει πλήρως τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος και τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο επίτροπος Ολι Ρεν

Ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν υπογράμμισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση- συμπεριλαμβανομένου του τέλους επί της ακίνητης περιουσίας- κινούνται στην κατεύθυνση για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Σύμφωνα με τον Ολι Ρεν, η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους και να εφαρμόσει τις συμφωνημένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση από τους εταίρους . Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών, τη βελτίωση των προοπτικών για τους Έλληνες πολίτες σε ότι αφορά την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την ευημερία, υπογράμμισε ο Ολι Ρεν.

Ο Φινλανδός επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι κλιμάκιο της Επιτροπής θα επανέλθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές. «Όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, αναμένω από την Τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοτικός επίτροπος.

Σύμφωνα με τον Ολι Ρεν, η συμβολή του ιδιωτικού τομέα θα είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, παράλληλα με την μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων. Καταλήγοντας, ο κοινοτικός επίτροπος κάλεσε τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες και να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατόν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ο Ολι Ρεν σημείωσε ότι αναμένει από το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία την ερχόμενη Παρασκευή να “ξεπεράσει τα τελευταία εμπόδια” σε αυτό το θέμα .

Τέλος, η επικύρωση της μεταρρύθμισης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης στα κράτη μέλη αποτελεί επίσης επείγουσα προτεραιότητα για τον επίτροπο Οικονομίας.

http://www.on-news.gr/2011/09/blog-post_2276.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s