Μόνο στους ιδιοκτήτες το τέλος ακινήτων


Το ειδικό τέλος επί των ακινήτων θα καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες και δεν θα επιβαρύνει τους ενοικιαστές, διευκρίνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Η επιβολή του νέου τέλους έχει από το πρωί προκαλέσει σύγχυση σε χιλιάδες κόσμο ειδικά στις περιπτώσεις ενοικιαστών που διατηρούν στο όνομά τους τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ωστόσο αντιδράσεις και παρενέργειες προκάλεσε η νέα εισφορά και στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ που κατήγγειλαν τη μετατροπή της Επιχείρησης σε εισπρακτικό μηχανισμό και απειλούν να εμποδίσουν την υλοποίηση του μέτρου.

«Η ΓΕΝΟΠ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ν. Φωτόπουλος, αναφερόμενος στη νέο τέλος.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει ότι το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος δεν θα κόβεται, «Διαφορετικά», όπως είπε «θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος».

Μόνο στους ιδιοκτήτες το τέλος ακινήτων -

Επιπλέον τον κίνδυνο να αυξηθούν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΗ λόγω της συμπερίληψης σε αυτούς του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα, επισήμανε και ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κουτσοδήμας.

Σε πρωϊνές ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Βήμα Fm) ο κ. Κουτσοδήμας αφού επεσήμανε ότι οι ήδη ανείσπρακτες οφειλές προς τη ΔΕΗ φθάνουν τα 380 εκατομμύρια ευρώ σημείωσε ότι το νέο μέτρο συνιστά κοινωνικό εκβιασμό υπό την απειλή διακοπή ρεύματος και προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αύξηση των ανείσπρακτων οφειλών μπορεί να συμπαρασύρει σε άνοδο και τα τιμολόγια της Επιχείρησης.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι πλήρεις διευκρινίσεις για το μέτρο θα δοθούν αύριο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63375237

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s