Ποιοί απεργούν σήμερα


ΤΑΞΙ 12-13 Σεπτεμβρίου (48ωρη), Σε 48ωρες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας έως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το απόγευμα της Τρίτης, περίπου στις 4, θα πραγματοποιήσουν πορεία από τα γραφεία τους επί της οδού Μάρνη έως τη Βουλή.

Εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία 12-13 Σεπτεμβρίου (48ωρη). Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν την Τετάρτη οι Ομοσπονδίες τους. Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Εφοριακοί και τελωνειακοί αντιδρούν στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει τελικά την «προσωπική διαφορά» στο επίπεδο των αποδοχών τους, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει αρχικά.

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα Δ. Αθηναίων 12-13 Σεπτεμβρίου (48ωρη), Νέες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αρχίζουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Ζητούν να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων. Ήδη εχουν αποχωρήσει 200 εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν, ενω τις επόμενες ημέρες ο αριθμός αυτός αναμενεται να αυξηθεί. Την Τρίτη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου για το ζήτημα των συμβασιούχων, επισημαίνοντάς τους ότι ο ίδιος, ούτε προκάλεσε το πρόβλημα, ούτε είναι σε θέση από μόνος του να το λύσει. Επέμεινε, δε, στη θέση του ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ επανέλαβε ότι το θέμα θα λυθεί στη Βουλή.

http://www.apergia.gr/index.php

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s