Εφοριακοί και λογιστές κάνουν απάτες, ακόμη και για μικροποσά!


 

Περιστατικό  στην Πρέβεζα, αποδεικνύει πόσο βαθιά είναι η σήψη
Το ότι μερικοί εφοριακοί και λογιστές  κάνουν απάτες, το υποψιάζονται πολλοί. Άλλοι το βιώνουν. Και κάποιοι τρίτοι το ζητούν από αυτούς. Και οι απάτες, πλέον, γίνονται, λόγω κρίσης, και για μικροποσά. Όπως είναι τα 400 ευρώ. Ναι, γι’ αυτό το ποσό, εφοριακός και λογιστής προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν έναν φουκαρά,

που χρωστούσε, όπως του είπαν, 9.000 περίπου ευρώ και ήθελε να τα σβήσει. Όμως δεν όφειλε ούτε δραχμή, απλά αυτό σκαρφίστηκαν οι επιτήδειοι για να του πάρουν 400 ευρώ. Συγκεκριμένα υνελήφθησανστην Πρέβεζα 58χρονος υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας και 38χρονος ημεδαπός λογιστής, κατηγορούμενοι για δωροδοκία και απάτη.
Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ότι υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας απαίτησε από 38χρονο ημεδαπό, μέσω του λογιστή του, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, προκειμένου να διαγραφεί οφειλόμενο από τη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας  πρόστιμο, ύψους εννέα χιλιάδων τριακοσίων (9.300) ευρώ.
Ο 38χρονος ημεδαπός παρέδωσε στον  λογιστή του το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ, το οποίο είχε προσημειωθεί. Στη συνέχεια, ο λογιστής κατευθύνθηκε στη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας ενώ αστυνομικοί, που επελήφθησαν της υπόθεσης, επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο.
Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 58χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, βρέθηκαν στην κατοχή του τα τέσσερα (4) προσημειωμένα χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ.
Το υπόλοιπο προσημειωμένο χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ είχε κατατεθεί στο Δημόσιο Ταμείο από τον 38χρονο λογιστή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο διπλότυπα είσπραξης  της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, στα οποία αναγράφονταν το χρηματικό ποσό των (194,56) ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από κοινού εξαπάτησαν τον 38χρονο δηλώνοντας ψευδώς ότι του είχε επιβληθεί πρόστιμο  αξίας (9.300) ευρώ, ώστε αυτός  να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων ευρώ ως αντίτιμο για την ακύρωση του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s