200 ιμάμηδες διορίστηκαν στη Θράκη και 100 ιερείς σε όλη την Ελλάδα!


Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιεί ο μητροπολίτης Ρόδου όσον αφορά στις ελλείψεις σε ιερείς που παρατηρούνται σε πολλές ενορίες της χώρας, την ώρα που, όπως υποστηρίζει, το αρμόδιο υπουργείο διορίζει χωρίς καμία φειδώ μουσουλμάνους μουφτήδες στη Θράκη.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Κύριλλος στη δήλωσή του αναφέρει πως «εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι στη Θράκη διορίστηκαν 200 μουφτήδες για να διδάξουν το κοράνι και την τουρκική γλώσσα και μόλις 100 χριστιανοί ορθόδοξοι ιερείς στις Μητροπόλεις όλης της Ελλάδας».

Όπως δήλωσε ο κ. Κύριλλος, «εμείς σαν Μητρόπολη είχαμε ζητήσει να καλυφθούν τρεις οργανικές θέσεις, αφού έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Μόλις ενημερωθήκαμε για τις αποφάσεις του υπουργείου, εκπλαγήκαμε».

Και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, στη Φθιώτιδα υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιερέων. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, τα μισά χωριά της Φθιώτιδας δεν θα έχουν παπά σε λίγα χρόνια. Ο ρόλος του ιερέα είναι ουσιαστικός και κυρίως στα μικρά χωριά, όπου ο “παπάς” αποτελεί συνδετικό κρίκο με την κοινωνία. Νομίζω ότι είναι και μία κοινωνική προσφορά και κάτι ευρύτερο».

«Αυτές τις αποφάσεις του υπουργείου, ως Εκκλησία δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε τα μέσα για να ανταποκριθούμε. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να το δει από άλλο πρίσμα. Η πρόσφατη απόφαση λοιπόν “μία θέση ανά μητρόπολη σε όλη την Ελλάδα”, την στιγμή που μερικές δεκάδες ιερείς έχουν συνταξιοδιοτηθεί ή αποδημήσει, δημιουργεί αρνητικές συνθήκες στη λειτουργία του κλήρου και της εκκλησίας» σημείωσε ο κ. Κύριλλος…

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου:

Η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι ενδεικτική για τον τρόπο λειτουργίας των ιμάμηδων στη Θράκη. Αξιοπερίεργο, βέβαια, είναι αυτό καθεαυτό το γεγονός, αφού ενώ η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως το σύνολο -σχεδόν- των ιμάμηδων της Θράκης εργάζονται υπέρ της προώθησης των τουρκικών συμφερόντων και για τον εν γένει εκτουρκισμό της περιοχής, διόρισαν έναν τέτοιο αριθμό τουρκοπρακτόρων!!!

Αυτά, φυσικά, μπορούν να γίνονται μόνο στην Ελλάδα… που είναι διατεθειμένη να πληρώνει πράκτορες άλλου κράτους, οι οποίοι μάλιστα λειτουργούν εις βάρος της Ελλάδας!!!

Είπαμε, ο νεοπατριωτισμός έδειξε το πρόσωπό του από την πρώτη ημέρα, όταν κατήργησε το υπουργείο Βορείου Ελλάδος…

Κι έτσι, με τα λίγα και με τα πολλά, ο εκτουρκισμός της Θράκης συνεχίζεται, αυτή τη φορά με χρήματα των Ελλήνων και με την επιμέλεια της κυβέρνησης Παπανδρέου…

Όχι τίποτε, άλλο, αλλά για να βουλώσουν και τα στόματα όλων εκείνων που δεν σταματάνε να λένε πως «αυτή η κυβέρνηση δεν εργάζεται»…

Και εργάζεται, και απεργάζεται… την τουρκοποίηση της Θράκης…

Όσοι θέλουν να διαβάσουν την απόδειξη του «ξεπουλήματος» της Θράκης, ας κάνουν ένα κλικ εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s