Ματαιώνει το ταξίδι του στη Ν. Υόρκη ο πρωθυπουργός


Στην απόφαση να μην ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ετήσια σύνοδο του ΟΗΕ κατέληξε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά την κρισιμότητα των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Για το θέμα εκδόθηκε ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού η οποία αναφέρει:

«Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τη ΝΕΤ οι διπλωματικοί συντάκτες ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή με το που επέστρεψαν από την Πολωνία, όπου βρίσκονταν για το Γιούρογκρουπ, ενώ ο κ. Παπανδρέου φέρεται να οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από ένα δραματικό τηλεφώνημα που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο τηλεφώνημα αυτό ο κ. Βενιζέλος του μετέφερε το έντονο κλίμα δυσπιστίας που υπάρχει στους εταίρους μας και ιδιαίτερα στη Γερμανία.
Την είδηση της ματαίωσης του ταξιδιού του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν και πληροφορίες από τον ΟΗΕ, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία αναζητά τον αντικαταστάτη του πρωθυπουργού στη Σύνοδο.

Επικοινωνία Βενιζέλου με Σαμαρά

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος θα μεταβεί στις 23 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ για την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Α. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος στο σύντομο τηλεφώνημά του εξήγησε στον κ. Σαμαρά το κλίμα δυσπιστίας που υπάρχει στην Ευρωζώνη και τις δυσκολίες στην εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς άκουσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και ότι το θέμα έληξε εκεί.

http://www.star.gr/politics/107306

Διαβάστε επίσης :

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/133979.html

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s