Πληρώσαμε αρκετά δεν πληρώνουμε άλλο – τα μικρά τα ψάρια θα φάνε το μεγάλοΗ κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής καταστροφής, εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει επιβάλει την μείωση των μισθών των εργαζομένων, την περικοπή των δώρων και του επιδόματος αδείας,την αποψίλωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αύξηση του ΦΠΑ σταπροϊόντα λαϊκής κατανάλωσης κλπ. Με την πολιτική του Μνημονίου (Μάιος 2010) και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (Ιούνιος 2011) έχει προκαλέσει τον υπερδιπλασιασμό της ανεργίας από το 7% στο 17%, κατεδαφίζει πλήρως τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις, τις ειδικές επιχειρησιακές και την εκ περιτροπής εργασία. Ξεκίνησε το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωφελών επιχειρήσεων, την εκποίηση όλου του δημόσιου πλούτου της χώρας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που έχουν βυθίσει τους μισθωτούς εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ανέργους στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση, προχωράει σήμερα στην επιβολή κεφαλικού φόρου και σε χαράτσι στις κατοικίες. Ενώ δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουμε πληρώσει τους φόρους που αντιστοιχούν και έχει γίνει η παρακράτησή τους από τους μισθούς μας με τα εκκαθαριστικά της εφορίας, έρχεται σήμερα να επιβάλει την πληρωμή πρόσθετης κεφαλικής φορολογίας 3% στα εισοδήματα του 2010, που προφανώς θα πάει όπως πάντα στην ενίσχυση των τραπεζών και στην επιδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων. Παράλληλα η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2011 με επίκεντρο την επιβολή νέου διετούς ληστρικού τέλους σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, το οποίο θα ανέλθει μεσοσταθμικά περίπου στα 4 ευρώ ανά τ.μ. και θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ.

Η νέα φορολογική αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – τρόικας-Ε.Ε. επιβεβαιώνει πως η λεηλασία του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί με ακόμα πιο άγρια και αντιλαϊκά μέτρα που μαθηματικά μας οδηγούν στην πτώχευση και στην καταστροφή.

Η απάντηση των εργαζόμενων, των ανέργων  πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική.

Τώρα είναι η ώρα του λαού. Είναι η ώρα να φύγουν όλοι.

Για την κατάργηση όλων των μνημονίων. Για την απελευθέρωση από την τυραννία του χρέους, του ευρώ του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.

Συντονισμένα και ενωτικά να προχωρήσουμε σε άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια που έχουν επιβληθεί και τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων μέσω του νέου φόρου για τα ακίνητα. Προχωράμε συλλογικά, μέσα από σωματεία, επαγγελματικές ενώσεις και κάθε άλλη μορφή οργάνωσης, στην άρνηση πληρωμής όλων των φοροληστρικών κεφαλικών φόρων. Καλούμε τους φορείς του κινήματος που είναι αντίθετοι στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων, να καλύψουν νομικά, κινηματικά και πολιτικά την μαζική πρακτική ανυπακοής στα μέτρα που κατεδαφίζουν τη ζωή του κόσμου της εργασίας.

Με μαζικούς ενωτικούς μαχητικούς αγώνες να οργανώσουμε την αντεπίθεση για να ανατραπεί η σημερινή επικίνδυνη κυβέρνηση Παπανδρέου και κάθε κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση κοινωνικού πολέμου σε βάρος της εργασίας. Αυτός είναι ο δρόμος για να αποκρουστεί η πολιτική που οδηγεί στη πτώχευση και την εξαθλίωση του λαού και της εργατικής τάξης. Αυτός είναι ο δρόμος που το ανεξάρτητο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καλεί όλον τον κόσμο της εργασίας να στρατευτεί και να βαδίσει μέχρι τη νίκη, κόντρα στον αστικοποιημένο-υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

http://denplirono.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s