Το καλό είναι ότι τα πράγματα είναι απλά. Το κακό είναι ότι είμαστε ραγιάδες


Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Μέχρι το 2009, η Ελλάς χρωστούσε περίπου 330 δις ευρώ. Για το χρέος αυτό, οι σχέσεις με τους δανειστές μας, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και δεν υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις (υποθήκες κλπ). Αν λοιπόν πτωχεύαμε το 2009, οι δανειστές μας δεν επρόκειτο να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Έτσι, για να εξασφαλιστούν, μας «ανάγκασαν» να δανειστούμε ένα πολύ μεγάλο ποσό, που σε καμία περίπτωση δεν μας ήταν αναγκαίο, συνοδευόμενο από εμπράγματες εγγυήσεις.

Ο Παπανδρέου βρέθηκε στην θέση του εκλεγμένου πρωθυπουργού με μεγάλη πλειοψηφία, πρόθυμος να εκτελέσει τις εντολές εκείνων που τον «επέβαλλαν» με δημοκρατικές διαδικασίες, και με την συνέργεια των στερεών αποβλήτων της ενημέρωσης. Με επιτήδειους χειρισμούς, ο Παπανδρέου μας οδήγησε στα πρόθυρα της τεχνητής χρεωκοπίας και εν συνεχεία υπέγραψε το μνημόνιο,για να «μας σώσει». Τότε και μόνο τότε οι δανειστές μας ανακουφίστηκαν. Ο λόγος είναι απλός.

–Με το μνημόνιο οι όποιες διαφορές μας με αυτούς, δεν υπάγονται πλέον στην αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστηρίων, αλλά των αγγλικών.

–Με το μνημόνιο, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής του χρέους μας, υπάρχουν πλέον εμπράγματες εγγυήσεις.

Με απλά λόγια :

Αν η Ελλάδα έλεγε το 2009, δεν θέλω ἤ δεν μπορώ να σας εξοφλήσω, οι καλοί δανειστές μας θα έχαναν τα λεφτά τους, δηλαδή 330 δις . Φρόντισαν λοιπόν να μας «μπουκώσουν» με τα δανεικά του μνημονίου (μέχρι στιγμής 62 δις περίπου), τα οποία τους επιστρέφουμε αμέσως, για την εξόφληση των παλαιών και επισφαλών απαιτήσεών τους.

Αν υποτεθεί ότι σήμερα, αποφασίζαμε να μην εξοφλήσουμε τις υποχρεώσεις μας, το ποσό που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και να πάρουν πίσω οι δανειστές μας, είναι οι πέντε δόσεις του μνημονίου, περίπου 62 δις ευρώ, αφού είναι εξασφαλισμένοι πλέον με εμπράγματες εγγυήσεις. Όμως, για να καλυφθούν πλήρως και μέχρι του συνόλου των παλαιών απαιτήσεών τους, θα μας δανείζουν με το έτσι θέλω, μέχρι να φθάσουμε να χρωστάμε πάλι 330 δις, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.

Τώρα για το θέατρο που παίζεται με κάθε δόση, πτωχεύουμε, θα πτωχεύσουμε, φόροι, μέτρα, απολύσεις κλπ, θα το παρακολουθούμε υποχρεωτικά, έως ότου οι δανειστές μας, φέρουν και την οικονομία της χώρας στα «μέτρα» τους. Τότε και μόνον τότε, ο Παπανδρέου και η μνημονιακή παρέα του, έχοντας εκτελέσει το «συμβόλαιό» τους, θα αποσυρθούν. Εκτός εάν οι πολίτες αντιληφθούν ότι αύριο θα είναι πολύ χειρότερα, και μεθαύριο δεν υπάρχει. Εκτός αν οι έλληνες καταλάβουν ότι έπεσαν θύματα απάτης. Εκτός αν οι έλληνες σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως γιουσουφάκια. Εκτός αν οι έλληνες αντιδράσουν…

Δημήτρης Μακρής

filotimia.blogspot.com

http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_8716.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s