Εσπευσμένη επιστροφή Γ.Παπανδρέου: Εκλογές ή κρίση στην Α.Μεσόγειο;


H εσπευσμένη επιστροφή του πρωθυπουργού από το Λονδίνο Γ.Παπανδρέου και η ακύρωση του ταξιδιού στη Ν.Υόρκη, που ανακοινώθηκε πριν λίγο (γράφουμε σχετικά στις τελευταίες ειδήσεις) οδηγεί στην ματαίωση της συνάντησης με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στη Ν.Υόρκη.

Είχαμε από χθες σημειώσει η χώρα σε μια κρίσιμη στιγμή είχε μείνει ακέφαλη αφού επουσίαζαν εκτός Ελλάδος πρωθυπουργός, αντιπρόεδροι, υπουργός Εξωτερικών και Α/ΓΕΕΘΑ!

Οι πραγματικοί λόγοι της ακύρωσης του ταξιδιού, μπορεί να σχετίζονται με απόφαση άμεσης προσφυγής στις κάλπες, όπου χρησιμοποιείται ως αφορμή η καθυστέρηση στην καταβολή της 6ης δόσης (ήδη υπάρχει σχετικές δηλώσεις περί «μη ύπαρξης αρραγούς εθνικού μετώπου» από τον Ε.Βενιζέλο που «φωτογραφίζουν» κυρίως τη Ν.Δ.), είτε με επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Α.Μεσόγειο.

Περισσότερη ενημέρωση σε λίγο.

———————————————————————————————————————————-

Οριστικό: Η 6η δόση δεν πρόκειται να καταβληθεί ή τουλάχιστον δεν πρόκειται να καταβληθεί εγκαίρως! Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλβγκανγκ Σόιμπλε, πριν από λίγα λεπτά: «Η 6η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ θα καθυστερήσει να καταβληθεί στην Ελλάδα. Πρέπει να δούμε κάποια πράγματα»!

Δεδομένου ότι δεν έχουν λαμβάνειν οι ευρωπαϊκές τράπεζες από την 6η δόση, οι Ευρωπαίοι με την άνεσή τους πιέζουν μέχρι ασφυξίας την Ελλάδα και ωθούν την κυβέρνηση στη λήψη και νέων μέτρων.

Eίναι και μία επιβεβαίωση του γεγονότος ότι δεν ενδιαφέρονται για την «υγεία» της Ελλάδας, αλλά αποκλειστικά για την «υγεία» των τραπεζών τους!

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ε. Βενιζέλος προσπάθησε να δικαιολογήσει το γερμανικό «χαστούκι» υποστηρίζοντας ότι «Το μείζον δεν είναι ο χρόνος της εκταμίευσης, αλλά η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, που είναι ιδιαίτερα θετικές για την Ελλάδα και είναι υψίστης σημασίας για τη βιωσιμότητα του χρέους. Θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη μείωση του ελλείμματος και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, για να μην βρεθεί η οικονομία σε περιδίνηση»!

Δηλαδή έρχονται και νέα μέτρα ή απλά «εξακολουθούν να πυροβολούν τον πεθαμένο»!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s