ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ


Συντάχθηκε απο τον/την Root 

ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ AGIORITIKOVIMA.GR KAI TON ΣΥΛΛΟΓΟ ΄΄ΠΙΣΤΗ΄΄-Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΙΚΙΕΤΑΙ!

Στηρίζουμε τα παιδάκια με καρκίνο, είμαστε δίπλα τους όσο μπορούμε. Ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος σε ποσοστό άνω του 80%. Τοagioritikovima.gr σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις (ο καρκίνος στη παιδική ηλικία) ΄΄Πίστη΄΄συνδιοργανώνουν καμπάνια αγάπης για τα εκατό και πλέον παιδιά με καρκίνο,ηλικίας που νοσηλεύονται στις τέσσερις κλινικές(αιματολογικές και ογκολογικές) του νοσοκομείου Παίδων ΄΄Αγία Σοφία΄΄. Η καμπάνια ξεκινά σήμερα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και λήγει τη Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011.

 

Με μία τηλεφωνική κλήση στο 901 11 159 159 (μόνο απο σταθερό ΟΤΕ 3,68 € / κλήση) ή με κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου 0026.0426.34.0100094467(Eurobank) ενισχύεται το αξιόλογο έργο που γίνεται για τα ασθενούντα  παιδιά,απο τα νεογέννητα ..μέχρι 18 χρονών.

Ο παιδικός καρκίνος “Θερίζει” και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε χρόνο περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται από καρκίνο και κυρίως από λευχαιμία. Μάλιστα, ο παιδικός καρκίνος αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου, μετά τα ατυχήματα, για τα παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης του ενός έτους.
 
ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ:
 
• Ομάδες ψυχολογικής στήριξης των γονιών σε 24ωρη βάση.
 • Αδιάκοπη φροντίδα για την αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων.
 • Οργάνωση ομάδας αιμοδοσίας, για κάλυψη εκτάκτων αναγκών των κλινικών του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών (ΚΕΘ) και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
 • Επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων των παιδιών και παροχή κάθε δυνατού μέσου, για την σωματική και ψυχική τους ανακούφιση.
 • Οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων (με κουκλοθέατρο, ταχυδακτυλουργό, clown, κλπ) σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Αγορά εξοπλισμού και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών (TV, video, κασετόφωνα, ψυγεία, κλπ), των δωματίων νοσηλείας.
 • Εξασφάλιση υλικού εργασιοθεραπείας και παιχνιδιών για όλα τα παιδιά.
 • Οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης και κασετοθήκης.
 • Έκδοση ιστοριών των παιδιών που νοσηλεύονται στις κλινικές
 • Συμβολή στον εξοπλισμό των κλινικών με επιστημονικά όργανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας όπως, ειδικά πιεσόμετρα, δοσομετρητές φαρμάκων, συσκευές ρυθμιζόμενης παροχής οξυγόνου, υγρασίας κλπ.
Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, ο σύλλογος έχει  προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό και πιο συγκεκριμένα: το γραφείο του Συλλόγου μας εδραιώνεται από μία γραμματέα και έναν λογιστή. Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, έχουμε προσλάβει τρείς ψυχολόγους, μία εργοθεραπεύτρια, δύο παιγνιοθεραπέυτριες, μία μουσικοθεραπεύτρια, μία νοσηλεύτρια και μία κοινωνική λειτουργό. Η ομάδα αυτή απασχολείται και στις τρεις κλινικές του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία» σε καθημερινή βάση.
 
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΄΄ΠΙΣΤΗ΄΄
Αν και στις συζητήσεις μας όλοι λίγο πολύ δηλώνουμε γνώστες των ανθρώπινων προβλημάτων, ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν ένα μεγάλο οδυνηρό πρόβλημα που είναι ο παιδικός καρκίνος.
 Πολλοί δεν υποψιαζόμαστε ότι υπάρχει, κι όμως είναι μία καθημερινή πραγματικότητα, αδυσώπητα σκληρή για πολλά παιδιά, από την βρεφική μέχρι και την εφηβική ηλικία. Μία πραγματικότητα που εξωραΐζεται κάτω από το όνομα «νεοπλασματική νόσος», για να πονάει ψυχικά λιγότερο. Τα παιδιά καθημερινά παλεύουν για την ίδια τους τη ζωή κάτω από αντίξοες συνθήκες.
 Οι δυσκολίες τεράστιες που κανείς δεν φαντάζεται, ακόμη κι αν επισκεφθεί τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων. Εκεί η αισιοδοξία αντιστρατεύεται την απόγνωση, ο πόνος το χαμόγελο, οι επιπλοκές το γιατρό, οι ελλείψεις το αποτέλεσμα και η μάχη δίνεται με άνισους όρους.
 Δίπλα στους μικρούς μαχητές ο γονιός. Η μάνα, ο πατέρας. Καμιά φορά μονάχα ο ένας και μερικές φορές η γιαγιά ή και κανένας. Ο γονιός που γίνεται το φίλτρο της φόρτισης που δεν πρέπει να φτάσει στο παιδί, ο γονιός που αγόγγυστα πονάει, που δίνει τη δική του μάχη και πασχίζει να καλύψει τις ανεπάρκειες, να βελτιώσει τις συνθήκες, να περιθάλψει αξιοπρεπώς το παιδί του. Εμείς λοιπόν, οι γονείς που βρεθήκαμε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», θελήσαμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα καθημερινά προβλήματα. Έτσι, στις αρχές του 1993, δημιουργήθηκε η ΠΙΣΤΗ. Τώρα αντιμετωπίζουμε το μέλλον με πίστη, όπως ακριβώς ονομάσαμε το Σύλλογό μας.
 Έχοντας σαν πρότυπα, τα ειδικά κέντρα νοσηλείας του εξωτερικού, βάσει των οποίων ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος σε ποσοστό άνω του 80%, αγωνιζόμαστε να προσεγγίσουμε το ποσοστό αυτό, στηρίζοντας το δύσκολο έργο των ιατρών, εξασφαλίζοντας όμως παράλληλα αποτελεσματικές και αξιοπρεπείς συνθήκες.
H γραμμή τηλεφωνικής δωρεάς είναι : 901 11 159 159 (ΟΤΕ 3,68 € / κλήση)
Ο αριθμός λογαριασμού είναι : Eurobank 0026.0426.34.0100094467
Τα τηλέφωνα του συλλόγου ΄΄Πίστη΄΄ : 2107488961 – 2107486880
Fax : 2107486880
Site : www.pisti.gr

Δώσε και εσύ την ψυχή, την καρδιά σου..

Να γωστοποιήσουμε ότι, το agioritikovima.gr πήρε την πρωτοβουλία για τη καμπάνια αυτή χωρίς να έχει κανένα οικονομικό όφελος.

Σκοπός μας είναι να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας …στον ιερό σκοπό του συλλόγου.Να στηρίξουμε το θεραπευτικό έργο που πραγματοποιείται στα παιδιά και στους γονείς τους.Τέλος,να σας ανακοινώσουμε και τη σελίδα που δημιουργήσαμε στο facebbok για τα παιδάκια με καρκίνο προκειμένου να δώσουμε το ερέθισμα ..της ευαισθητοποίησης και της Αγάπης μας. Πατήστε εδώ για να γίνεται μέλος: http://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%99%CE%9C%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95-%CE%94%CE%99%CE%A0%CE%9B%CE%91-%CE%A3%CE%A4%CE%91-%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%99%CE%91-%CE%9C%CE%95-%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%9F-agioritikovimagr/203226369687608

Η δημοσιογραφική ομάδα του agioritikovima.gr

http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/3196-love-campaign-for-children-with-cancer

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s