Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για τη “Ελεγχόμενη Χρεοκοπία” των “Δύο Ευρώ”;


Του “Σκληρού Ευρώ” των Βορείων και του “Μαλακού Ευρώ” των Νοτίων. Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geitner το είπε ξεκάθαρα στους Ευρωπαίους Συμμάχους. Εδώ και τώρα, δημιουργείστε το Πανευρωπαϊκό Υπουργείο Οικονομικών και αμέσως μετά, το Ευρώ των δύο Ταχυτήτων, για να ανακουφιστεί Ελεγχόμενα η Οικονομία σας. Μη περιμένετε το 2012 γιατί η Φούσκα αποκλείεται να κρατήσει μέχρι τότε. Θα σκάσει και θα μας εξαφανίσει  όλους! Με το “Μαλακό Ευρώ” θα γίνει μια υποτίμηση κάποιου ποσοστού για ξεκίνημα, με το ενιαίο Υπουργείο Οικονομικών θα είστε σε θέση να απορροφήσετε την αρχική ζημιά του, οι Ελληνικές Τράπεζες θα μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν, έστω κουτσαίνοντας, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις,  εφόσον αρνούνται επίμονα να διακόψουν τις Καταχρήσεις τους, θα ανακουφιστούν λίγο και ας συνεχίσουν να κάνουν τις δουλίτσες τους, θα τους πιάσουμε στη …δεύτερη υποτίμηση. Ίσως μπορέσουν, αυτοί ή οι επόμενοι να δώσουν μιαν ανάσα στην Ανάπτυξή τους και έχει ο Θεός για τις Μελλοντικές Υποτιμήσεις του “Μαλακού Ευρώ”!  Τουλάχιστον, δεν θα κινδυνεύετε να Γκρεμιστείτε Παταγωδώς αν οι Greeks επαναφέρουν τη δραχμή τους!

Τώρα πώς ερμηνεύεται αυτή η Λογική, κατά τα άλλα, προτεινόμενη Λύση των Αμερικάνων, γιατί θα Γκρεμιστούν άναρχα και αυτοί, αν η ΕΕ δεν Συγκεντρώσει την Οικονομική Πολιτική της σε ένα Σώμα, μιας και οι δικοί μας είναι… ντουβάρια και αρνούνται κάθε είδους παραχώρηση των Καταχρήσεων τους…είμαστε για τα κλάματα! Τα δάνειά μας θα αυξηθούν κατά το ποσοστό της υποτίμησης  και η Αξία του Μαλακού Ευρώ μας θα μειωθεί αντίστοιχα!  Αν πρόκειται για Στεγαστικά, απλά, δεν θα μπορέσουμε να τα εξοφλήσουμε. Θα γυρίσουμε στη δεκαετία του 1950, αλλά τουλάχιστον δεν θα πεινάσουμε. Θα επανέλθει η περίφημη… Κρητική Δίαιτα που ίσως μας κάνει καλό! Τα φυτώρια προσφέρουν τώρα έτοιμες συνταγές με όλα τα εξαρτήματα για το πώς θα μάθουμε να φυτεύουμε στα μπαλκόνια μας τα κολοκυθάκια μας, ντοματούλες μας, αγγουράκια, κ.α.

Άλλη λύση δεν υπάρχει, ας μη κοροϊδευόμαστε. Κανένα Οικονομικό πρόβλημα αυτού του μεγέθους δεν λύθηκε ποτέ με το είδος της Διαχείρισης του ΓΑΠ και του Βενιζέλου. Να ανοίγει η ψαλίδα του ανοίγματος μέρα με την ημέρα και παράλληλα να κλείνει η ροή του χρήματος από την άλλη! Αυτές είναι σπασμωδικές ηλίθιες κινήσεις ερασιτεχνών που μια Ζωή λειτουργούσαν με αυτόν τον ανεύθυνο, επιφανειακό και εύκολο τρόπο. Το γεγονός ότι η Αξιοπιστία τους τσαλακώθηκε και στραπατσαρίστηκε σε αυτό το σημείο τα λέει όλα. Που θα πάει, οι εκλογές είναι πολύ κοντά μας. Θα το διαπιστώσουμε γρήγορα. Το τι θα κάνει ο επόμενος δεν γνωρίζουμε. Ευχόμεθα να τον φωτίσει ο Θεός και να του δώσει τη δύναμη να σταθεί στο ύψος ενός Πρωθυπουργού που αναλαμβάνει να κρατήσει στην επιφάνεια το σκάφος που έχει βυθιστεί κατά 80%, για λίγο καιρό ακόμα, για να σωθούν όσο περισσότεροι επιβάτες είναι δυνατόν να σωθούν. Οι περισσότεροι έχουν πνιγεί!

 


http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=31554

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s