Πορεία λίγων στη Θεσσαλονίκη ….. by Lit Maiden


Μια παρά, Εγνατία στο ύψος της Αριστοτέλους. Η μία λωρίδα κατευθυνόμενη προς την Καμάρα άδεια. Βιαζόμουν αλλά μια φωνή από μεγάφωνο με έκανε να σταματήσω και να αναρωτηθώ γιατί δεν κατευθυνότανε κανένα αμάξι ανατολικά και τι φώναζε αυτός με το μεγάφωνο.

Η νέα γενιά έχει δανεικά
Ποτέ δεν ξεπουλιέται ούτε προσκυνά

Νέοι και νέες κρατώντας ένα πανό δυνατά και με σταθερό βήμα φώναζαν για τα δικαιώματα τους.

Το ένα πανό έγραφε τα εξής: Ούτε 1 Euro από την τσέπη μας! Απαιτούμε καθηγητές – βιβλία – σχολεία.Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Συντονιστικό Αγώνας Σχολείων Θεσσαλονίκης

Το άλλο: Απαιτούμε βιβλία – καθηγητές – σχολεία.Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τούμπας.

Δεν ήταν πολλά παιδιά και αυτό ήταν το δυσάρεστο. Μόνο τόσοι βλέπουν ότι τα σχολεία δεν τους προσφέρουν πια αυτό που χρειάζονται; Μόνο τόσα παιδιά βλέπουν την εκμετάλλευση που πέφτει εις βάρος τους; Κανένας γονιός που έτρεξε σαν πρόβατο να πάρει τα βιβλία φέτος από τα βιβλιοπωλεία δεν κατάλαβε ότι πληρώνει την δωρεάν παιδεία; Κανένα παιδί δεν απαγόρευσε στη μάνα του να πάει να τα πάρει και ανταυτού να την πιέσει να κατέβει στους δρόμους μαζί του; Τόσο αναίσθητοι γίναν οι γονείς; Τόση πλύση εγκεφάλου έχει πέσει που η πίεση χρόνου δεν τους αφήνει να δούνε τι πραγματικά γίνεται στα παιδιά τους;

Πέρασε τόσο πολύ στο πετσί μας το όποιος βγει πρώτος είναι ο καλύτερος; Άντε και πήρατε τα βιβλία σας. Άντε και κάθεται το παιδί και διαβάζει χωρίς να χάσει χρόνο από τη σχολική χρονιά, τι κατάφερε; Να μπει σε πανεπιστήμιο που κάθε τρεις και λίγο έχει κατάληψη. Βγαίνει με πτυχίο και μεταπτυχιακό και πάει και γίνεται κούριερ. Μπράβο σας ρε μάγκες γονείς. Όταν καταλάβετε ότι σας τρέχουν σαν ποντίκια σε λαβύρινθο χωρίς έξοδο, τότε ίσως για πρώτη φορά στη ζωή σας αρχίσετε να ρωτάτε τις σωστές ερωτήσεις.

Τα παιδιά κάναν την πορεία τους, πάντως, χωρίς γονείς, χωρίς τους συμμαθητές τους. Από την άλλη, το πεζοδρόμιο ήταν γεμάτο περαστικούς που τους κοιτούσαν λες και βλέπαν κακοποιούς να περνάνε. Άλλοι ήταν τσαντισμένοι γιατί θα αργούσε το λεωφορείο.

Κρίμα, Ελλαδίτσα μου. Κρίμα που γίναμε όλοι ξένοι αν και μένουμε στην ίδια χώρα.

Lit Maiden

 

 

 

 
Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s