ΑΠΟ 2 ΓΙΝΑΝ 4, ΑΠΟ 4 ΠΑΜΕ ΣΤΑ 14 ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ 24 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ;


Για 4 χρόνια το έκτακτο τέλος στα ακίνητα

Προκειμένου να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή εφέτος και το 2012 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δραστικές μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στον συνολικό αριθμό τους.

Χωρίς τέλος φαίνεται πως θα είναι το τέλος ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα επιμένει το μέτρο να εφαρμοστεί καθ’ όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δηλαδή έως το 2014.

Έτσι είναι εξαιρετικά πιθανό το “χαράτσι” για πάνω από 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων να ισχύσει για μία τετραετία (2011 – 2014) κατ’ απαίτηση της τρόικας.

Όπως γίνεται αντιληπτό το τίμημα για την εξασφάλιση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ θα είναι βαρύ.

Οι επικεφαλής της τρόικας κατά τη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έθεσαν το θέμα του τέλους ακινήτων εκφράζοντας το σκεπτικό πως δεν μπορεί να ισχύσει μόνο για δύο χρόνια αλλά θα πρέπει να έχει συμβολή στην δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι την ολοκλήρωση του Προγράμματος όπως και η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα.

Παράλληλα επέμειναν στον ακριβή προσδιορισμό των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο είτε μέσω της εργασιακής εφεδρείας, είτε μέσω απολύσεων σε νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων σε πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και του εφάπαξ αλλά και σε αυξήσεις στην φορολογία (μείωση αφορολόγητου – εξίσωση φορολογίας στο πετρέλαιο).

Κι αν τις δύο πλευρές χωρίζει μικρή απόσταση για τα μέτρα του 2011 και του 2012, η τρόικα έθεσε θέμα επαναπροσδιορισμού των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν βάσει Μεσοπρόθεσμου το 2013 και το 2014 καθώς έχει αλλάξει πέραν όλων των άλλων η πρόβλεψη για το μέγεθος της ύφεσης.


http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/8363

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s