Ρύζι με ραδιενέργεια στην Ιαπωνία


Για πρώτη φορά η Ιαπωνία εντόπισε ρύζι μολυσμένο με ραδιενέργεια σε επίπεδα που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που έχει ορίσει η κυβέρνηση για τον προκαταρκτικό έλεγχο των καλλιεργειών πριν από τη συγκομιδή, ανακοίνωσε αργά χθες το ιαπωνικό υπουργείο Γεωργίας.

Το υπουργείο σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι τα επίπεδα ραδιενεργού καισίου ανέρχονταν σε 500 μπεκερέλ ανά κιλό σε δείγμα ρυζιού που ελήφθη πριν από τη συγκομιδή στην πόλη Νιχονματσού, στη νομαρχία της Φουκουσίμα, 56 χιλιόμετρα ανατολικά του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι, όπου μετά τον σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε σημειώθηκε η χειρότερη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η νομαρχία της Φουκουσίμα θα αυξήσει τα σημεία επιθεώρησης σχεδόν στο δεκαπλάσιο σε περίπου 300 περιοχές.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ραδιενεργό καίσιο που ξεπερνάει τα 200 μπεκερέλ ανά κιλό σε δείγμα ρυζιού στην Ιαπωνία, επίπεδο που απαιτεί περαιτέρω ενδελεχή έλεγχο της σοδειάς του ρυζιού στην περιοχή.


http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_3431.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s