ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ», ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΠΑΚΙ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!


Μόλις προχθές 20/09/2011, μέσα στον ορυμαγδό των νέων οικονομικών μέτρων και τον κουρνιαχτό που αυτά σηκώνουν, ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, χωρίς καμιά αναφορά από τα κατ’ ευφημισμόν Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, η «Κάρτα του Μετανάστη».

Στον ψηφισθέντα νόμο διαβάζουμε πως η Κάρτα του Μετανάστη θα φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης. Η αιτιολογική έκθεση πάντως ήταν σαφής: Θα είναι RFID πλινθίο (τσιπάκι).

Βλέπουμε λοιπόν πως οι ασκήσεις προσομοίωσης της Κάρτας του Πολίτη ήδη εφαρμόζονται και «δεν κουνιέται φύλλο». Δεν αντιδρά κανείς. Λέτε και η Κάρτα του Πολίτη να ψηφισθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο; Δηλ. χωρίς καν να το καταλάβει κανείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ συγκεκριμένα, τι γράφει η αιτιολογική έκθεση στην 2η σελίδα:«Πιο συγκεκριμένα ο τίτλος διαμονής θα έχει την μορφή ηλεκτρονικής κάρτας και θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά στοιχεία, δηλαδή μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα είναι αποθηκευμένα σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF chip).»

Τι γράφει ο νόμος που ψηφίσθηκε στις 20/9/2011:


«2. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 4Α του Κανονισμού (ΕΚ) 1030/2002, όπως προστέθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008, το φυσικό σώμα των εκδιδόμενων, με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου, αδειών παραμονής φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης που εμπεριέχει βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μία πρόσφατη, έγχρωμη, ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα των δύο δεικτών.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΔΩ.

Η ουσία είναι πως χωρίς να το πάρει είδηση σχεδόν κανείς, πέρασαν ένα νόμο-πρόκληση, που ίσως μερικοί να νομίζουν πως αφορά μόνο τους λαθρομετανάστες: ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

Πρόκειται για τον ΠΡΟΠΟΜΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, που έχουν σκοπό να περάσουν πάλι στα μουλωχτά, ενώ αν πετύχει η «κάρτα του μετανάστη», θα έχουν ένα ακόμα «επιχείρημα» υπέρ του ηλεκτρονικού φακελώματος!

Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και επαγρύπνηση, για να μη μας πιάσουν πάλι στον ύπνο!

Το περίεργο (ή μήπως όχι;) είναι πως οι αυτόκλητοι υπερασπιστές λαθρομεταναστών και επαγγελματίες «ανθρωπιστές» της αριστεράς κλπ, ενώ συνήθως είναι λαλίστατοι με θέματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτή τη φορά το βούλωσαν κανονικά! Τόσο πολύ σας μπουκώσανε τα αφεντικά σας, «σύντροφοι»;

Όχι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό, βέβαια.

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/09/blog-post_24.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s