ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Τώρα με την ύφεση, με την κρίση που δεν την βιώνουμε όπως λέει και ο Μπένι παρά μόνο στο μυαλό μας, που τα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε ένα κράτος που δεν προσφέρει ούτε δωρεάν υγεία, ούτε δωρεάν παιδεία, ε τώρα λοιπόν θυμήθηκαν οι κυβερνώντες να βάλουν τάξη στη γραφειοκρατία της δικαιοσύνης.

Που είναι οι δειλοί που υπό την εποπτεία τους βούλιαξαν πλοία στις Πόρτες, που κάρφωσαν Τούρκοι την ημισέληνο σε δικιά μας βραχονησίδα, που αγόρασαν σκάρτα υποβρύχια, που καλύπτουν εμπλοκή στην υπόθεση Siemens, που είχαν πάρε-δώσε με κάτι κτήματα και κάτι μονές, που δικαιούνται να μας αποκαλούν κόπρους αλλά μηνύουν όποιον τους βρίζει, που προεκλογικά λένε ένα σωρό ψέματα και μετά και να μη κάνουν τίποτα από όλα αυτά που υποσχέθηκαν δεν τρέχει τίποτα, που σχεδιάζουν την ανεξαρτησία της Δυτικής Θράκης, που σιωπούν όταν όλοι αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία γιατί κανείς δεν τους υπαγορεύει να χρησιμοποιούν το πολιτικά ορθό όνομα της χώρας;

Τι θα γίνει; Που θα πάει αυτή η ιστορία; Θα σκουπίζονται τα σκάνδαλα τους κάτω από πορφυρά χαλάκια ενώ οι πολίτες θα πληρώσουν τα σπασμένα τους; Ανίκανοι λειτουργοί του κράτους που δεν διαχειρίστηκαν σωστά τα οικονομικά του τόπου, που έχουν ασυλία από τον νόμο που επιβάλουν σε μας με όλο τους το μίσος. Καλά είσαι εκεί που κάθεσαι Έλληνα; Περίμενε μέχρι να σε πάρουν το ταβάνι του σπιτιού σου και βρεγμένος στο κρύο να πεις «Τι έγινε ρε παιδιά; Ποιος ήρθε;»

FENRIR

Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Αυτόφωρο και φοροδίκες εξπρές

Εγκύκλιος με την οποία αυστηροποιούνται οι ποινές για τους φοροφυγάδες εστάλη στις Εισαγγελίες της χώρας. Αυτόφωρο για όσους έχουν οφειλές πάνω από 75.000 ευρώ. Έλεγχος και στις τραπεζικές καταθέσεις.

Διαρκή αδικήματα θα θεωρούνται οι φορολογικές παραβάσεις, όταν οι οφειλές υπερβαίνουν τα 75.000 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή.

Διαρκή αδικήματα θα θεωρούνται οι φορολογικές παραβάσεις, όταν οι οφειλές υπερβαίνουν τα 75.000 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή.

Η εγκύκλιος εστάλη σε όλες της Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Παντελής ζητάει φοροδίκες εξπρές.

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας αναφέρει ότι για τα φορολογικά αδικήματα των νόμων 2523/1997 και 1882/1990 θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «σε ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ κ.λπ. και μη καταβολής βεβαιωμένων στο Δημόσιο χρεών (από οφειλέτες που προτιμούν να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τις τραπεζικές τους καταθέσεις, παρά να εκπληρώνουν τις προς το Δημόσιο υποχρεώσεις τους, εμπαίζοντας τους συνεπείς φορολογούμενους), η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι και νόμιμη και επιβεβλημένη».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η αυτόφωρη διαδικασία κινείται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το ποσό υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχει καταβληθεί, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Αντίθετα, υπογραμμίζει ο κ. Παντελής η αυτόφωρη διαδικασία δεν ενδείκνυται, όπου η οφειλή υπερβαίνει μόλις το ποσό των 5.000 ευρώ.

Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι το θέμα της συνταγματικότητας της αυτόφωρης διαδικασίας θα κριθεί από τα δικαστήρια.

Τέλος, ο κ. Παντελής ζητάει τόσο από τις εισαγγελίες Εφετών όσο και Πρωτοδικών να ορίσουν ιδιαίτερες δικάσιμες, στις οποίες θα προσδιορίζονται μόνο φορολογικές υποθέσεις.


http://news247.gr/oikonomia/forologia/aytofwro_kai_forodikes_ekspres.1382287.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s