Θα πληρώσουν όλοι το χαράτσι για τα ακίνητα;


Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία των εισπράξεων της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα διότι μας «μυρίζεται» πολύ ρουσφέτι και πολύ συναλλαγή. Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια των Ελλήνων που θα πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι είναι και χιλιάδες εταιρείες από όλους τους κλάδους που έχουν σημαντική ακίνητη περιουσία.

Τι θα κάνει άραγε η κυβέρνηση; Θα τους κόψει το ρεύμα όπως θα κάνει στον κάθε κακομοίρη για την καλύβα του;

Τα παραδείγματα είναι πολλά και θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στην είσπραξη του τέλους, έστω κι αν αυτό είναι δίκαιο. Διότι αν είναι να πληρώσουν μόνος ο μικροϊδιοκτήτης να το ξέρουμε να μην πάμε στην εφορία. Ας βγάλουν από αλλού τα λεφτά που θέλουν. Ας υπάρξει έστω κι αυτή τη στιγμή φορολογική δικαιοσύνη.

Το ερώτημα είναι βασικό:Τι θα κάνουν οι εταιρείες real estate, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες με βιομηχανίες, αποθήκες και κτίρια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων; Θα εξαιρεθούν από το χαράτσι. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν ισχύει και όλοι πρέπει να πληρώσουν.

Έχουμε και λέμε λοιπόν ορισμένα παραδείγματα.

H Alpha Bank διαθέτει τεράστια περιουσία αξίας πάνω από 700 εκατ. ευρώ. Θα πληρώσει το χαράτσι η τράπεζα ή σιωπηρά θα το γλιτώσει; Ο όμιλος διαθέτει το Hilton που έχει επιφάνεια κοντά στα 60 χιλ. τ.μ. Θα πληρώσουν το χαράτσι που θα είναι πάνω από 500 χιλ. ευρώ;

Η Εθνική τράπεζα, η οποία σημειωτέον δεν είναι κρατική πλέον τράπεζα διαθέτει ακίνητα αξίας άνω του 1.5 δις ευρώ. Τεράστια κτίρια γραφείων, πάνω από 550 υποκαταστήματα, αποθήκες, κατασχεμένα βιομηχανικά κτίρια κ.λπ. Θα πληρώσει ο εκλεκτός της κυβέρνησης, κ. Ταμβακάκης, μερικά εκατομμύρια ευρώ που θα επιδεινώσουν τη θέση της τράπεζας.

Ο όμιλος Λάτση επίσης. Διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία με κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία βιομηχανίες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Θα βγουν λεφτά από την τσέπη του κ. Λάτση για να πληρώσει το χαράτσι των ακινήτων;

Ο Μπόμπολας ή πολλοί άλλοι εργολάβοι, διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία χιλιάδων τ.μ. Θα τους βάλει η κυβέρνηση το μαχαίρι στο λαιμό να πληρώσουν; Θα τους κόψει το ρεύμα στα γραφεία τους, τα πάρκινγκ τους, τις εκτυπωτικές μονάδες τους;

Θα πληρώσει ο Δασκαλαντωνάκης για τα τεράστια ξενοδοχεία του;

Θα πληρώσει ο Αγγελόπουλος για τα ακίνητα που διαθέτει;

Είναι μόνο λίγα παραδείγματα των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι σαν κοινοί θνητοί. Το ζήτημα είναι αν θα το πληρώσουν ή η κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια, τους συμψηφισμούς και θα ξαναβάλει τη διαπλοκή στη ζωή μας.

Και το μέγα ερώτημα είναι: Θα πληρώσουν πάλι τα γνωστά υποζύγια και οι μεγάλοι θα γλιτώσουν το χαράτσι;

Μας διαβεβαιώνει ο κ. Βενιζέλος ότι θα υπάρχει ισονομία;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s