Αύξηση του AIDS λόγω της παράνομης πορνείας


Άκρως ανησυχητικά είναι τα νούμερα της αύξησης των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Υγείας, τα κρούσματα ανάμεσα στους τοξικομανείς έχουν αυξηθεί κατά 500% (!) επισήμως, και έως 1.000% (!!) ανεπισήμως, τη φετινή χρονιά. Στο γενικό πληθυσμό ο Υπουργός δήλωσε ότι αναμένεται “διπλασιασμός των κρουσμάτων”: πέρυσι είχαμε 580 νέα κρούσματα ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1000. Αιτία; η χρήση κοινής σύριγγας από τους τοξικομανείς και η παράνομη πορνεία των αλλοδαπών. Άλλα “δωράκια” στη χώρα μας εξαιτίας της παράνομης μετανάστευσης γενικώς είναι “ξεχασμένες” ασθένειες όπως η φυματίωση και η ελονοσία.

Το γεγονός ότι οι μετανάστες μετά την Ελλάδα περνούν σε άλλες χώρες σημαίνει, διαμήνυσε ο Υπουργός, ότι οι ασθένειες αυτές θα “περάσουν” και στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι για το οποίο έχουν ενημερωθεί όλοι οι διεθνείς οργανισμοί υγείας, συμπλήρωσε.

Βεβαίως αυτό δεν δικαιολογεί ούτε θα πρέπει να οδηγήσει σε αύξηση των ρατσιστικών φαινομένων που σε τίποτα δεν βοηθούν για την επίλυση του προβλήματος. Η παράνομη μετανάστευση από και προς τις χώρες στις οποίες εκδηλώνεται, είναι παγκόσμιο φαινόμενο και αποτέλεσμα εγκληματικών τοπικών κυβερνήσεων, ανελέητων χειρισμών στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, και ανεπαρκούς και ανεύθυνης αντιμετώπισης από τα κράτη διέλευσης, όπως η Ελλάδα. Τελικά θύματα για άλλη μια φορά είναι οι απλοί πολίτες, μετανάστες και ντόπιοι, πασών των χωρών.

http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=31703

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s