Παπανδρέου-Βενιζέλος μιλούν για σενάρια «συντεταγμένης χρεοκοπίας»


Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών (και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) επιβεβαίωσαν, στους βουλευτές τους, τις συζητήσεις για συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας – αλλά συνιστώντας «προσοχή» στο πώς πρέπει να λέγονται αυτά δημοσίως.

Την αρχή έκανε τη νύχτα της Πέμπτης ο Ευ. Βενιζέλος στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ όπου, αναφερόμενος….

στα τρία σενάρια για την αντιμετώπιση του χρέους, φέρεται να αναφέρθηκε να μίλησε για haircut κατά 50%. Ο ίδιος, την επομένη, διέψευσε με ανακοίνωσή του αυτή την αναφορά. Οι παριστάμενοι βουλευτές ωστόσο όχι απλώς επιμένουν ότι «το είπε», αλλά προσθέτουν ότι τους ζήτησε κιόλας…να μη διαρρεύσουν τίποτα προς τα μέσα ενημέρωσης διότι δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση πως γίνονται τέτοιες συζητήσεις.

Να είμαστε προσεκτικοί…

Το απόγευμα της Παρασκευής ήταν σειρά του Γ. Παπανδρέου να τροφοδοτήσει τα σχετικά σενάρια. Μιλώντας σε ομάδα βουλευτών του (σ.σ. τους συναντά όλους εν όψει των  κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή για τα νέα μέτρα) είπε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς μεταφέρονται κάποια θέματα, διότι είναι άλλο πράγμα η ασύνταχτη χρεοκοπία και άλλο η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους, όπως κάνουμε μέσω του PSI».

Με τη φράση αυτή ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, ότι οι συζητήσεις αφορούν τη «συντεταγμένη χρεοκοπία». Κι άνοιξε παράθυρο σε σοβαρές εξελίξεις εάν, τελικά, αλλάξουν οι ευνοϊκές για τη χώρα αποφάσεις Κορυφής της 21ης Ιουλίου, τις οποίες ο ίδιος εμφάνισε στους βουλευτές ως μονόδρομο…

Μαρίνα Μάνη

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/09/blog-post_277.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s