Κρίσιμη η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, σύμφωνα με τον ξένο Τύπο


Εκτενείς αναφορές στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ στη Βουλή για το ειδικό τέλος ακινήτων φιλοξενούν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εστιάζοντας στο πώς θα συμπεριφερθούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα δοκιμάσει σήμερα τις δυνάμεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε μια ψηφοφορία που χαρακτηρίζεται κρίσιμη για να πεισθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να απελευθερώσουν την έκτη δόση και να αποτρέψουν τη χρεοκοπία.

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα, διαθέτοντας τους 154 από τους 300 βουλευτές ο κ. Παπανδρέου καλείται να συσπειρώσει το σοσιαλιστικό ΠαΣοΚ όπως έκανε τον Ιούνιο και να περάσει τα νέα μέτρα που επηρεάζουν τους ιδιοκτήτες και σχεδόν 5 εκατομμύρια σπίτια και καταστήματα.

Σύμφωνα με αναλυτή που επικαλείται το πρακτορείο, μερικοί βουλευτές του ΠαΣοΚ θα μπορούσαν να παραιτηθούν πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αναμένεται να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική έγκριση και θα πετύχει την απελευθέρωση των 8 δισ. ευρώ.

Το Bloomberg αναφέρει ακόμη ότι τα συνδικάτα έχουν καλέσει ήδη σε γενικές απεργίες για τις 5 Οκτωβρίου και για τις 19 Οκτωβρίου, ενώ οι δημόσιες επιχειρήσεις μεταφορών προχωρούν σε συνεχείς απεργίες, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τα μέτρα.

Από την πλευρά της η «Wall Street Journal» αναφέρει ότι οι Σοσιαλιστές που  κυβερνούν την Ελλάδα αντιμετωπίζουν την Τρίτη μια βασική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο εν μέσω φόβων ότι η αυξανόμενη δυσαρέσκεια εντός του κυβερνώντος κόμματος θα μπορούσε να επιφέρει κυβερνητική αλλαγή  και να ανοίξει ένα επικίνδυνο νέο κεφάλαιο στην κρίση χρέους της Ευρώπης.

Η εφημερίδα επικαλείται αναλυτές, σύμφωνα με τους οποίους η ψηφοφορία αποτελεί μια πρώτη δοκιμασία για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, καθώς προσπαθεί να προωθήσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Οι ίδιοι εμφανίζονται να ανησυχούν ότι τα περαιτέρω μέτρα λιτότητας που θα πρέπει επίσης να ψηφιστούν τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να επιφέρουν μια ανοιχτή εξέγερση μέσα στο ΠαΣοΚ, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να πάει στις κάλπες.

«Ολοι είναι σε αναμονή για το θέμα που θα οδηγήσει σε μια επανάσταση στο εσωτερικό του Σοσιαλιστικού κόμματος. Μάλλον δεν θα έρθει την Τρίτη, αλλά πλησιάζει. Σε εκείνο το σημείο, η μόνη ρεαλιστική επιλογή για την κυβέρνηση είναι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα», δήλωσε ξένος αναλυτής στην «Wall Street Journal».

Και η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στη δημόσια διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα λιτότητας, επικεντρώνοντας στις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας.

http://epanastasi-gr.blogspot.com/2011/09/blog-post_2326.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s