Οφ σορ εταιρείες αγοράζουν σπίτια στο 1/3 της τιμής τους!


Έλληνες πουλάνε τις οικίες τους σε Ιταλούς, Βρετανούς, Ελβετούς, Γερμανούς Ρώσους και Άραβες!

Έχουν εμφανιστεί στην ελληνική αγορά όφ σορ εταιρείες, που αγοράζουν σπίτια για λογαριασμό ξένων. Τσάμπα τα θέλουν. Στο 1/3 της αξίας. Δίνουν όμως μετρητά. Ήδη, η τροχιά των τιμών είναι πτωτική, με τα ποσοστά να φτάνουν έως και 15% σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων ακριβά νησιά και παραθεριστικά κέντρα. Για παράδειγμα μεγάλη πτώση καταγράφεται στη Μύκονο,
που μέσα στην τριετία στην ανέρχεται στο 30%. Πλέον η μέση τιμή στη Μύκονο διαμορφώνεται στα 3.500 ευρώ έναντι 5.000 το 2009, σύμφωνα με τον πρόεδρο των μεσιτών Αττικής Γ. Ρεβύθη, ενώ ίδια εικόνα παρουσιάζει η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, και άλλα τουριστικά μέρη της χώρας, προκαλώντας αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος από Ιταλούς, Βρετανούς, Ελβετούς, Γερμανούς και Αραβες.

«Πράγματι, η κρίση στην Ελλάδα λόγω της πτώσης των τιμών εμφανίζει ευκαιρίες», σημειώνει σε άρθρο της για την εγχώρια κτηματαγορά η ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera», φέρνοντας ως παράδειγμα μικρά νησιά σαν τη Αντίπαρο, όπου η βουτιά των τιμών έχει φτάσει στο 48% έναντι του 2008.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/13_27.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s