«Εγώ θα κάνω ό,τι πρέπει κι ας μην επανεκλεγώ»!ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου στους Γερμανούς Βιομηχάνους.

Αν οι Έλληνες ψηφοφόροι ήταν Γερμανοί, τότε ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα είχε δεδομένη την επανεκλογή του!

Αν μάλιστα οι Έλληνες ψηφοφόροι ήταν Γερμανοί βιομήχανοι, τότε θα επανεκλεγόταν με τα ποσοστά.. δημοκρατικών ηγετών, όπως ο  Λουκασένκο και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ!

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Ομοσπονδία Γερμανών Βιομηχάνων, και όπως μας μεταφέρει ο ανταποκριτής του Pheme.gr στο Βερολίνο, συνέβησαν απίστευτα πράγματα.

Περισσότεροι από 500 Γερμανοί βιομήχανοι επί πέντε λεπτά χειροκροτούσαν όρθιοι τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω παρομοίασαν με τον Θησέα, ο οποίος με ειρηνικά μέσα βγαίνει από τον λαβύρινθο και νικά τον κακό Μινώταυρο!

Με αυτόν τον ενθουσιώδη τρόπο υποδέχθηκαν τον κ. Παπανδρέου οι Γερμανοί βιομήχανοι τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα του συνεδριακού κέντρου BCC -ένα υπερσύγχρονο κτίριο στην Αλεξάντερ Πλατς-  να μιλήσει για τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

«Η δημοσιονομική πειθαρχία από μόνη της δεν αρκεί για να μας σώσει, απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης», επεσήμανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε να χαλαρώσει η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα.

«Η επανένωση της Γερμανίας δεν έγινε σε μια μέρα, χρειάζεται χρόνος», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου. «Είμαστε στη μέση της οδυνηρής διαδικασίας. Είμαι εδώ για να σώσω τη χώρα μου. Δεν ζητάμε χειροκρότημα, το σεβασμό και την κατανόηση σας ζητάμε»!

Λίγο αργότερα η αναφορά του Πρωθυπουργού για την πιθανότητα μη επανεκλογής του, ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού των, συνήθως νωθρών και βλοσυρών, Γερμανών βιομηχάνων.

«Εγώ θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να βγούμε από την κρίση, κι ας μην επανεκλεγώ», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και δέχθηκε τις επευφημίες των Γερμανών βιομηχάνων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων Χανς Πέτερ Καϊτέλ,ο οποίος προέβη στην μάλλον ατυχή σύγκριση του Γιώργου Παπανδρέου με το Θησέα, κατά την προσφώνηση του κ. Παπανδρέου υπήρξε αρκούντως αποκαλυπτικός.

«Χαιρόμαστε που σήμερα βρίσκεται εδώ στο Βερολίνο, ενώ η χώρα σας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίση που απειλεί της ύπαρξη της», σημείωσε ο Χανς Πέτερ Κάιτελ και προσέθεσε:

«Χαιρόμαστε που είσαστε σήμερα εδώ, ενώ γνωρίζουμε ότι στην ελληνική βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη μια κρίσιμη ψηφοφορία»!

Είπε και άλλα ενδιαφέροντα ο κ. Κάιτελ για τους Έλληνες πολίτες. «Είναι απαραίτητο οι πολίτες της Ελλάδας να συμβαδίζουν με σας κ. Πρωθυπουργέ»!

http://www.pheme.gr/article.aspx?id=1379

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s