Ξεπουλάμε τα πάντα στους ξένους!


Φουντώνει η συζήτηση στην Ευρώπη αναφορικά με το γερμανικό σχέδιο «Εύρηκα», το οποίο σας είχε αποκαλύψει χθες το star.gr, που εκπονήθηκε από ένα γραφείο συμβούλων με ισχυρές συνδέσεις στην καγκελαρία.
Το σχέδιο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις -σύμφωνα με πολλά γαλλικά και γερμανικά ΜΜΕ τα οποία κάνουν αναφορά σε αυτό- και έχει ήδη προκαλέσει πολλά σχόλια και αντιδράσεις αφούξεπουλάει όλη την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου έναντι 125 δισ. σε εταιρεία υπό κοινοτική σκέπη που θα συσταθεί στο Λουξεμβούργο και η οποία θα αναλάβει στη συνέχεια να τα αξιοποιήσει (να τα πουλήσει δηλαδή) μέχρι το 2025!
Το σχέδιο περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη δημόσια περιουσία από όση είχε υπολογιστεί για τις αποκρατικοποιήσεις που προβλέπονται για την είσπραξη 50 δισ. ευρώ και εξαιρεί –πάλι καλά να λέμε!- τους πολιτιστικούς χώρους και μνημεία.
Σύμφωνα με τους Γερμανούς, είναι συμφέρον για την Ελλάδα γιατί έτσι θα αντιμετωπιστεί το θέμα που έχει προκύψει με την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου σε πολύ χαμηλές τιμές αυτή την εποχή, ενώ παράλληλά θα δοθεί ανάσα στην Ελλάδα με χρήματα που αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
Το σχέδιο «Εύρηκα» προβλέπει μείωση του ελλείμματος στο 88% με τα 125 δισ. που θα εισπράξει η Ελλάδα άμεσα αλλά υπάρχει και παγίδα διότι -σα να μην έφθανε που ξεπουλά όλη τη δημόσια περιουσία- προβλέπεται ότι αν η εταιρεία δεν πιάσει τον στόχο των 125 δισ. τότε η Ελλάδα θα καλύψει τη «χασούρα»!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s