Πτώχευση για 40.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα!


Πτώχευση έχουν κηρύξει 40.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους στις τράπεζες, με το εντυπωσιακότερο στοιχεία να είναι ότι δεν πρόκειται πια μόνο για συνταξιούχους και ανθρώπους που έμειναν άνεργοι. Το 30% από αυτά είναι δημοσίων υπαλήλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους.
Οι ιδιώτες στην Ελλάδα ήδη κάνουν «κούρεμα» του χρέους τους προς τις τράπεζες, είτε με διακανονισμούς είτε προσφεύγοντας στα δικαστήρια, που τελευταία έχουν εκδώσει αποφάσεις που δικαιώνουν ανέργους και συνταξιούχους.
Σύμφωνα με το Έθνος τουλάχιστον 30.000 αιτήσεις πτώχευσης ιδιωτών στο πλαίσιο της ρύθμισης οφειλών με τις τράπεζες έχουν ήδη κατατεθεί και παράγοντες εκτιμούν ότι ως το τέλος του χρόνου ο αριθμός θα έχει φτάσει τουλάχιστον στις 40.000.
Το 80% των αιτήσεων έχει υποβληθεί από συνταξιούχους του ΙΚΑ, του Δημοσίου και άλλων Ταμείων καθώς και από εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που λόγω των συνεχών περικοπών στους μισθούς δεν μπορούν πια να πληρώσουν.
Η πλειοψηφία από αυτούς έχουν πάρει πρώτη κατοικία με το δάνειο και επιθυμούν να την διατηρήσουν. Το 25% των αιτήσεων έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο, γιατί δεν γίνονται αποδεκτές από τις τράπεζες.

 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/40000.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s