Πρόεδρος Σκοπιανών της Διασποράς πίσω από το Ρατσιστικό φιλμ με τον «Nick Stoyan»


Πριν περίπου 2 χρόνια έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο μια από τις πιο άθλιες και εμετικές μορφές Σκοπιανής προπαγάνδας.

Ένα  τρέιλερ κάποιας υποτιθέμενης ταινίας με τίτλο “Ellada-The other Greece (Nick Stoyan)“, με ρατσιστικό και άκρως δυσφημιστικό περιεχόμενο για την Ελλάδα. Στόχος όπως πάντα από τους Σκοπιανούς η δαιμονοποίηση της Ελλάδας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Το τρισάθλιο αυτό φιλμ, υποτίθεται ότι παρουσίαζε την Ιστορία ενός Αμερικανοσκοπιανού πεζοναύτη, με το όνομα Nick Stoyan. 

Ο Αμερικανοσκοπιανός βασανίζεται από τους “κακούς” Έλληνες αξιωματούχους, έχοντας στο στήθος του τατουάζ με τις σημαίες τον Σκοπίων και τις Αμερικής.

Μάλιστα για να γίνει πιο πιστευτό το παραμύθι τους, οι Σκοπιανοί είχαν προσθέσει στο τρέιλερ και την ψεύτικη ένδειξη ό,τι “βασίζεται σε αληθινά γεγονότα“.

Το ρατσιστικό φιλμάκι μπορείτε να το “θαυμάσετε” παρακάτω, ανεβασμένο από το taxalia και να εμπεδώσετε για τα καλά πόσο αρρωστημένοι είναι οι Σκοπιανοί εθνικιστές της Διασποράς:

 Πριν 3  ημέρες δημοσιεύτηκε ένα σχετικό άρθρο στο ακραίο Σκοπιανό εθνικιστικό site mn.mk, όπου ο πρόεδρος μιας οργάνωσης Σκοπιανών της Διασποράς, ομολογεί με έντονη κυνικότητα ότι ο ίδιος και η οργάνωση του, βρισκόταν πίσω από αυτό το εμετικό φιλμ.

 Ο Ανθέλληνας Τοντόρ Πετρόφ, γνωστός για τα αλυτρωτικά του όνειρα και το αρρωστημένο του μίσος εναντίον της Ελλάδος, αναφέρει στο άρθρο:

Η μετάφραση προέρχεται από το google translate και προφανώς δεν είναι απόλυτα ακριβής.

“…έκανα απόπειρα πριν από μερικά χρόνια, και εν τω μεταξύ, η καταγραφή μιας ταινίας, εξαιρετικά σημαντική για την αλήθεια για τα Σκόπια, για τις ΗΠΑ και παγκόσμιο κοινό. Δεν υπήρχαν σημαντικά χρήματα για την καταγραφή, σενάριο, σκηνοθέτη, ηθοποιούς … Έχουν μεγάλη προβολή για να επιστρέψετε. Το πιο σημαντικό ήταν η έννοια της “διαφοράς” που οδηγεί φασιστική Hellas Μακεδονίας του κόσμου!

Ο Nick Stoyan είναι ο κύριος χαρακτήρας στην klipcheto τέτοια προκήρυξη για την ταινία “Ελλάς — η άλλη Ελλάδα” του οποίου ο συγγραφέας είναι πετυχημένος Σκοπιανός που για χρόνια έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί του ως πρόεδρος του “Παγκόσμιου Σκοπιανού συνέδριου” έκανα πολλές επαφές για να επιτευχθεί αυτό το έργο στα Σκόπια μαζί με τους συμπατριώτες μου, απασχολημένος με επιχειρηματίες στο εξωτερικό, δυστυχώς όμως  δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν χορηγό ή επενδυτή που θα μοιράζονται τον κίνδυνο της αποτυχίας της ταινίας, αλλά τα κέρδη από χαρακτηρισμοί.

«Έχουμε προσπαθήσει να βοηθήσουμε τη πατρίδα μας, με ένα πολύ απλό τρόπο. Οι Αμερικανοί, οι απλοί πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών και τον κόσμο, να μάθουν την αλήθεια για τις Ελληνο-Σκοπιανές σχέσεις, το ελληνικό αίτημα να αλλάξει το όνομα κράτος της Μακεδονίας. Αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε μια απλή ιστορία που θα αντιληφθεί κανείς να αντιμετωπίσει τον παραλογισμό της αίτησης στην Αθήνα για να αλλάξει το όνομα ενός κυρίαρχου κράτους και έθνους, την ιστορική γένεση της ελληνικής κατοχής της Μακεδονίας και την Ελληνική γενοκτονία κατά των “Μακεδόνων”, όπως αντικατοπτρίζεται και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σήμερα »- ήταν τα λόγια του συγγραφέα της ιστορίας για την ταινία.

Με λίγα λόγια, εδώ είναι το σενάριο της ταινίας. Εκδηλώσεις συμβαίνουν το Νοέμβριο του 2007. Για τα πάντα για να κλείσει το βίντεο με τον κύριο χαρακτήρα Nick Stoyan, είναι ένα U. S. Marine που υπηρετούν στο στρατιωτικό άγημα των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο. Ο πατέρας του κατάγεται από τη Μακεδονία του Αιγαίου, την Μακεδονική πόλη της Έδεσσας (Έδεσσα στα ελληνικά), εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων. Prebegnuva στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο γιος του γεννήθηκε Nick Στογιάν. Ο γιος του γίνεται U. S. Marine. Μετά την εντολή αναχώρησε για τις ΗΠΑ στρατιωτικό άγημα στο Κοσσυφοπέδιο. Ενώ ο πατέρας του ήταν ζωντανός, είπε Μακεδονίας που γεννήθηκε στην πόλη της Έδεσσας, τώρα και στην Ελλάδα, άφησε μια κληρονομιά, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή για να δείτε γενέτειρά του και το σπίτι του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Κοσσυφοπέδιο, ο Νικ παίρνει τις διακοπές, και λόγω της γειτνίασης με την Ελλάδα, αποφάσισαν να πάνε διακοπές φαίνεται να υπάρχει στη σύζυγό του να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη.

Στο δρόμο προς τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, στην εθνική οδό βλέπει μια ομάδα Ελλήνων νεοναζί να παρενοχλούν τον Σκοπιανό οδηγό ενός τρακτέρ, για να ξύσει το  αυτοκόλλητο στο τρακτέρ του που λέει “MK”. Ο Nick Στογιαν προσεγγίζει την εξοργισμένη ομάδα των νεοναζί, υποθέτοντας ότι δεν μπορεί να συμβεί σ’αυτόν, να εκτρέψει από την πρόθεση με την οποία η Macedonian αναγκάζοντας έναν οδηγό, αν και κοντά στην ελληνική αστυνομία έχουν αντέξει σιωπηλά παρακολουθούν όλα. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των ελλήνων νεοναζί και Nick Στογιάν, στην οποία pretepuva Nick είναι ένα και όλα.

Αλλά τότε η ελληνική αστυνομία να παρέμβει και να φέρει μια διαβόητη φυλακή στην Αθήνα. Το βίντεο αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων στις φυλακές, όπου ο Nick Στογιάν καταλαβαίνει πολύ καλά  την αλήθεια για την Μακεδονία στην Ελλάδα στο δέρμα του. Ο Nick Στογιάν απαιτεί βοήθεια και την επαφή με το U. S. Πρεσβεία στην Αθήνα, αλλά οι αρχές των φυλακών ότι η άδεια του. Ο ερευνητής Νίκος Stoyan (εκτελεστής) λέει ότι πρόκειται να επισκεφθεί τη γενέτειρα του πατέρα του, που ξέρει μόνο το όνομα Έδεσσα.

Είναι εξαγριώνει περαιτέρω ερευνητής (εκτελεστής), οι οποίοι πιο δύσκολες ασχοληθεί με το θέμα. Ο ερευνητής (εκτελεστής) δεν ασκεί επιρροή ακόμη και ως Nick Στογιάν είναι ένας Αμερικανός πολίτης και U. S. Marine. Στο ίδιο κελί στο οποίο ο Nick Στογιάν είναι κλειστή, η τύχη να είναι πιο ενδιαφέρουσα, έκλεισε πλησίον του πατέρα του από την Έδεσσα, καταδικάστηκε για Macedonian υποθέσεων, πολλά χρόνια στη φυλακή. Ευαίσθητα επικοινωνίας είναι μεταξύ αυτού και Nick Στογιάν γείτονά του πατέρα του, που λέει ότι ξέρει πού το σπίτι τους και είναι αλήθεια, ότι μπορεί να δείξει.

Nick Στογιάν καταφέρνει να δραπετεύσει από τη φυλακή στην Αθήνα, τη διαβίβασε στον εαυτό σου και τον πλησίον του πατέρα του. Της ελευθερίας, από τη φυλακή, αναλαμβάνει τη διοίκηση του στο Κοσσυφοπέδιο και τους λέει ότι όλα όσα έχουν συμβεί επειδή ήταν στη φυλακή. Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στην Πρίστινα στέλνει σε μια μυστική στρατιωτική αποστολή ελικοπτέρων από το Κόσοβο στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από την Ελλάδα. Ελικόπτερο απογείωση το βράδυ, εντοπίστε Νικ Νόλτε και ο γείτονάς του τον πατέρα του από το νερό, και τα σημεία συλλογής από την Αθήνα προς τα Σκόπια με το Κοσσυφοπέδιο.

Πάνω από το νερό, ο Nick Στογιάν ζητά από τον πιλότο να κατέβει, μόνο για να δείτε το σπίτι του πατέρα του, και ως εκ τούτου αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Ο πιλότος απαντά ότι το απόρρητο της αποστολής δεν το επιτρέπει, λόγω της δυνατότητας των περιστατικών με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά ο Nick Στογιάν είναι αποφασιστική πίστη στο ελικόπτερο λεπτό για να αλλάξει πορεία του και πτήση αλλαγές, στροφή προς την Έδεσσα (Έδεσσα). Το ελικόπτερο κατεβαίνει πάνω από τους καταρράκτες στην Έδεσσα, που φέρουν στη θέση του, και ο γείτονας του δάχτυλο του πατέρα του δείχνει “Εδώ, αυτό είναι δικό μου, και η άλλη να είναι το σπίτι σας, το σπίτι όπου έζησε και γεννήθηκε ο πατέρας σου.” Nick Στογιάν τον πίσω, “επιστρέφουμε” και οι αυξήσεις ελικόπτερο και απογειώνονται στη Μακεδονία στο Κοσσυφοπέδιο. Η εκδήλωση προκάλεσε διπλωματικό σκάνδαλο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα.

Ο σεναριογράφος της ταινίας είναι ο ίδιος που έγραψε το σενάριο και τη σειράς των Ράμπο, με τα ίδια αποτελέσματα όπως και σε αυτή την ταινία δράσης. Μελέτη για την προβολή της ταινίας δείχνει έκτακτα κέρδη, αλλά ο απαιτούμενος αριθμός παραμείνει ανέφικτος. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με ορισμένους επιχειρηματίες, αλλά και μια αποτυχία να δεχτεί την πρόκληση. Από το σενάριο για την ταινία έμεινε μόνο αυτό το βίντεο. Ο συγγραφέας εξακολουθεί να ενδιαφέρεται τώρα είναι να γυρίσω την ταινία, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τον επενδυτή, ολόκληρο το κέρδος γι ‘αυτόν, ακριβώς την ιστορία και μόνο θα είναι διαθέσιμο για το αμερικανικό κοινό και τον κόσμο.

Nick Στογιάν αποκαλύπτει ότι το ένα είναι σε έναν Αμερικανό στην Ελλάδα, αλλά άλλο να έχει ένα αμερικανικό των Macedonian καταγωγής στη χώρα αυτή. Είναι η άλλη πλευρά της Ελλάδας, η φασιστική Ελλάδα του σήμερα.”»

Την ίδια εποχή με το εμετικό φιλμ για τον “Nick Stoyan”, οι Σκοπιανοί προώθησαν και μια δεύτερη ταινία με τίτλο, “A name is a name”.

Ακόμα μια προσπάθεια των Σκοπιανών να διεθνοποιήσουν την προπαγάνδα τους, προβάλοντας την σε διαφορετικές πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Πρωτεργάτης εμφανίζεται να είναι κάποιος Αμερικανός, ονόματι Jason Miko,  στο όνομα του οποίου έχει γίνει register και το επίσημο site της ταινίας, (withmacedonia.org). Ο Miko ασχολείται με δημόσιες σχέσεις, lobbying, ενώ είναι και αρθρογράφος σε γνωστή Σκοπιανή εφημερίδα.

Ποιός βρίσκεται όμως πίσω από τον Miko;  Από που χρηματοδοτείται; Γιατί τόσο έντονο ενδιαφέρον από έναν Αμερικανό να διαφημίζει με κάθε τρόπο τα Σκόπια και να επιτίθεται εναντίον της χώρας μας;

Aν αναρωτιέστε θα σας λύσουμε αμέσως την απορία σας.

Στο Foreign Agents Registration Act (FARA) του Αμερικανικού Department of Justice, βρήκαμε το παρακάτω έγγραφο — φωτιά, το οποίο είναι σε δημόσια θέα και άκρως κατατοπιστικό. Παρατηρήστε προσεκτικά τι αναφέρεται μέσα στο έγγραφο.

http://www.fara.gov/docs/5759-Exhibit-AB-20060612-1.pdf

contract miko vmro Πρόεδρος Σκοπιανών της Διασποράς πίσω από το Ρατσιστικό φιλμ με τον  Nick Stoyan

Το έγγραφο  αποτελεί ένα συμβόλαιο μεταξύ του J. Miko και του Σκοπιανού κυβερνώντος κόμματος του Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE!!!

Ο Μikο που ουσιαστικά αμείβεται από το ίδιο το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι VMRO-DPMNE (δηλαδή την σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων), προσφέρει τις “υπηρεσίες” του, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

– Δημόσιες σχέσεις στο Εξωτερικό. Όλες οι επιστολές, ομιλίες που απευθύνονται στην Διεθνή κοινότητα περνάνε από τα χέρια του.

– βοήθεια με τον Διεθνή τύπο,

– Στρατηγική και καμπάνιες, ειδικά ό,τι έχει να κάνει με υλικό στην Αγγλική Γλώσσα.

– Στρατηγική εναντίον των αντιπάλων (Βλέπε προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας),

– έχει αναλάβει ως μεσάζων την προσέγγιση πολιτικών και κέντρων που πέρνονται αποφάσεις στην Ουάσιγκτον προς όφελος φυσικά των Σκοπιανών.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!

 

http://history-of-macedonia.com/wordpress/2011/10/02/nick-stoyan-proedros-skopianoi-diaspora-racist-film/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s