Μπουτάρης: Νιώθω τον εαυτό μου πιο κοντά στους Τούρκους


«Γνωστός για την αγάπη του για τους Τούρκους, ο Γιάννης Μπουτάρης, εξελέγη Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2011», γράφει η Hurriyet.

Türklere olan sevgisi ile bilinen Yiannis Boutaris, Ocak 2011’de Selanik Belediye Başkanı seçildi.
«Tούρκοι, Έλληνες και Εβραίοι έζησαν μαζί ευτυχισμένοι (mutlu) για 500 χρόνια»
Türkler, Yunanlılar, Yahudiler; biz beş yüz yıl iç içe yaşadık ve sorunsuz, mutlu yaşadık.

«Νιώθω τον εαυτό μου πιο κοντά στους Τούρκους σε σχέση με τους Γερμανούς» λέει ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην τουρκική εφημερίδα Ηurriyet. «Με έναν Γερμανό δεν έχω κανένα κοινό σημείο, αλλά με έναν Τούρκο έχω ένα σωρό. Καταρχάς, πρέπει να ξεχάσουμε το μίσος μεταξύ μας, είμαστε άνθρωποι του ίδιου εδάφους, μοιράζουμε την ίδια ιστορία, ο τρόπος ζωής μας είναι ίδιος, τα φαγητά μας είναι ίδια», τονίζει ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης στην συνέντευξη του, αποκάλυψε τα εξής σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ελληνοτουρκική προσέγγιση: «Ως Δημαρχείο έχουμε πολλά σχέδια, κάποια από αυτά κοντεύουν να τελειώσουν. Το ένα σχέδιο το ονομάσαμε ‘Οθωμανική Περιήγηση’.

Εντοπίζουμε τα ιστορικά κτήρια, και τα χαμάμ και τοποθετούμε μια πλακέτα που δείχνει ότι είναι οθωμανικά μνημεία» «Στο πλαίσιο του θέματος ‘Ένα σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη’ θέλουμε να ετοιμάσουμε πολιτιστικές δραστηριότητες και δυνατότητες για ψώνια. Θα διοργανώσουμε Αγώνα Σκαφών μεταξύ Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης.

Αυτή την στιγμή κάνουμε συναντήσεις για την διοργάνωση. Επίσης θέλουμε να διοργανώσουμε Αγώνα Ποδηλάτου και Παλαιών Αυτοκινήτων μεταξύ Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης. Με τέτοιες εκδηλώσεις θέλουμε αποδείξουμε και στους δυο λαούς κατά ποσό μοιάζουν μεταξύ τους».
(με κείμενα από turkishnews)

αυτά κι άλλα πολλά στη συνέντευξη: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/printnews.aspx?DocID=18858172


http://visaltis.blogspot.com/2011/10/blog-post_04.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s