Επιστροφή στον Μεσαίωνα: Ο Χρησμός του Βενιζέλου με έναν Καφέ …….. by Lit Maiden


Δεν πιστεύω αυτά που βλέπω. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά. Έχω πάθει με την ξεδιάντροπη αλαζονεία, το αυτοκρατορικό ύφος, το «μη μου άπτου καθώς είστε όλοι ανάξιοι» που αποπνέει η γλώσσα του σώματος.

Απορώ πως αυτοί θεωρείται πως είναι μορφωμένοι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έμαθαν από την ιστορία. Μετά σκέφτομαι πως μάλλον δεν χρειάζεται ένα χαϊδεμένο παιδί να πασχίσει και πολύ για να βγάλει σχολεία και πτυχία, να ιδρώσει ποτέ του για το αν οι νόμοι του κράτους ισχύουν για αυτόν.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι αρχαίοι με όλη την προχειρότητα, την βαρβαρότητα, τους πολέμους, την έλλειψη επικοινωνίας, τεχνολογίας και μορφώσεως μπόρεσαν να παράγουν πολιτισμό. Πως γίνεται ο ίδιος λαός σήμερα να παράγει μεσαιωνικές προσωπικότητες, φεουδάρχες που πετάνε ξεροκόμματα στους δουλοπάροικους; Πως γίνεται ότι πιο σκάρτο να κυβερνά την κάποτε ένδοξη Ελλάδα, σαν μοντέρνοι Καλιγούλες, σαν απομιμήσεις ενός Νέρωνος που καθώς καίγεται η Ρώμη πιάνουν μια λύρα και τραγουδάνε για την καταστροφή της Τροιάς, ρίχνοντας το φταίξιμο στους Χριστιανούς με ένα «φοροδιαφεύγετε», ένα «τα φάγατε και σείς».

Η πολιτική ζωή του τόπου δεν υπάρχει πια. Όλοι εδώ και μήνες μιλάνε για φασισμό, για το τέλος της δημοκρατίας. Όταν πολιτικοί αυτοχρίζονται ηγέτες κομμάτων, όταν οι αποφάσεις παίρνονται με την εμφανή δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, όταν τα μέσα μαζικής εξαθλίωσης σιωπούν και παραμερίζουν την ουσία της δημοσιογραφίας που είναι η αντικειμενικότητα, όταν υπάρχει απόλυτη απαξίωση σε όλους τους τομείς της ζωής με εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου τον πολλών προς όφελος τον λίγων, τότε πάρτε το χαμπάρι –  έχουμε γυρίσει στον μεσαίωνα και όπως τότε, θα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να ανατρέψουμε την ελέω Θεού μοναρχία που επικρατεί.

Τέλος το παραμύθιασμα.

Σειρά έχει η δημοκρατία τον πολλών. Και δυστυχώς όπως μας έμαθαν εδώ και τόσο καιρό, δεν θα είναι καθόλου δημοκρατική.

Ως ποτε προδότες θα τρώτε με χρυσά κουταλια;

Ως πότε και σεις, υποτακτικοί δημαγωγών, θα περιμένετε το μάνα εξ’ουρανού;

 

 

Lit Maiden

Creative Commons License
This work by https://mysatelite.wordpress.com/ is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Unported License.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Επιστροφή στον Μεσαίωνα: Ο Χρησμός του Βενιζέλου με έναν Καφέ …….. by Lit Maiden

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s