Νέα έκτακτη εισφορά στις καταθέσεις!


Σε μεσοσταθμική έκτακτη εισφορά που θα φτάνει το 5% στις ιδιωτικές καταθέσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τα επιπλέον 6 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος (TτΕ) , οι ιδιωτικές καταθέσεις και τα κεφάλαια που βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες στην παρούσα περίοδο ξεπερνούν τα 170 δις. ευρώ.

Αν αποφασιστεί όμως η παραπάνω έκτακτη εισφορά, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του newscode.gr, θα αναδειχθεί μια κρίσιμη μαύρη τρύπα στο ήδη καταπονημένο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με ευθύνη της ΤτΕ.

Συγκεκριμένα, ενώ τόσο ο επικεφαλής της ΤτΕ κ. Προβόπουλος όσο και ο προκάτοχος του κ. Παπαδήμος κάνουν μια εκτίμηση για τα ιδιωτικά κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες στην οποία συμπεριλαμβάνουν στα πραγματικά κεφάλαια, τα δομημένα προϊόντα επί αυτών (μόχλευση), φτάνοντας τα έτσι στο επίπεδο των 170 δισ. ευρώ έναντι 240 δισ. ευρώ στο παρελθόν, τα πραγματικά κεφάλαια που βρίσκονται στις τράπεζες από τις καταθέσεις υπολείπονται κατά πολύ των 100 δισ. ευρώ.


http://hellas247.blogspot.com/2011/10/blog-post_5581.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s