Ποιοι εξαιρούνται από το τέλος στα ακίνητα


Ποιοι προνομιούχοι συμπολίτες τη «γλιτώνουν» και δεν θα πληρώσουν το τέλος στα ακίνητα; Τι προβλέπει η ρύθμιση γι αυτούς;

Οι «έχοντες» φαίνεται ότι γλυτώνουν για μία ακόμη φορά από την μέγγενη της εφορίας που θα πνίξει μικροϊδιοκτήτες, μισθωτούς και συνταξιούχους. Το ειδικό τέλος ακινήτων που θα χρεωθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ -αν δεν γίνει κάποια……

ρύθμιση της τελευταίας στιγμής- δεν πρόκειται να αγγίξει τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τις κατασκευαστικές εταιρείες που νοικιάζουν κτήρια στο δημόσιο, αφού οι λογαριασμοί του δημοσίου εξαιρούνται από το «χαράτσι» του τέλους ακινήτων.

Έτσι οι ιδιοκτήτες των δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, τα οποία μάλιστα εκμεταλλεύονται κερδίζοντας τεράστια ποσά, δεν θα πληρώσουν ούτε ευρώ από το τέλος στα ακίνητα, που τελικά θα πλήξει μόνο τα μόνιμα υποζύγια των δημοσίων εσόδων.

Και αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί τα συμβόλαια της Δ.Ε.Η σε αυτά τα κτήρια είναι καταχωρημένα στο ελληνικό δημόσιο, όπως όλα τα συμβόλαια ενοικιαστών.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται χιλιάδες κτήρια σε ολόκληρη την χώρα, από Υπουργεία μέχρι Αστυνομικά Τμήματα και Κ.Ε.Π σε ολόκληρη την χώρα, τα οποία προφανώς συνολικά καλύπτουν εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Read more: http://www.i-diadromi.com/2011/10/blog-post_799.html#ixzz1aNLKOOto

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s