Τι σημαίνει η ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας τιτανίου στη Σελήνη.


 

Πρόσφατες φασματικές αναλύσεις, αποκαλύπτουν ότι το έδαφος της Σελήνης περιέχει σε υψηλή περιεκτικότητα τιτάνιο.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ρόμπινσον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο οποίος παρουσίασε σχετική μελέτη σε συνέδριο αστρονομίας,» το τιτάνιο που υπάρχει στη Σελήνη είναι κυρίως στη μορφή του ιλμενίτη, ενός πετρώματος που περιέχει σίδηρο, τιτάνιο και οξυγόνο. Οι μεταλλωρύχοι του μέλλοντος, οι οποίο θα κατοικούν και θα εργάζονται στο φεγγάρι θα μπορούν να διασπούν τον ιλεμνίτη για να απελευθερώνουν αυτά τα στοιχεία».

Tι σημαίνει η ανακάλυψη του σεληνιακού τιτανίου

Η τιμή του τιτανίου είναι ιδιαιτέρως υψηλή, λόγω του ότι είναι ένα σχετικά σπάνιο μετάλλευμα στο φλοιό της Γης και η περιεκτικότητα του δεν υπερβαίνει το 1%. Παράλληλα χρησιμοποιείται σε πληθώρα εφαρμογών, αφού είναι εξίσου ανθεκτικό με το ατσάλι αλλά έχει το μισό μόνο βάρος και δεν διαβρώνεται.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τιτάνιο στο έδαφος της Σελήνης αγγίζει σε κάποιες περιοχές το 10% σε περιεκτικότητα, ενώ σε άλλες με υψηλότερο υψομέτρο περιορίζεται στο 1%.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπως επισημάινουν οι ερευνητές » τα δεδομένα από το Apollo δείχνουν ότι τα σεληνιακά ορυκτά που περιέχουν τιτάνιο είναι πολύ αποτελεσματικά στο να παγιδεύουν σωματίδια του ηλιακού ανέμου, όπως το ήλιο και το υδρογόνο. Τα αέρια αυτά θα αποτελούσαν πολύτιμο πόρο για τους κατοίκους των σεληνιακών αποικιών του μέλλοντος»!

Πώς έφτασαν στην ανακάλυψη.

Η φασματική υπογραφή του τιτανίου ανιχνεύτηκε σε δεδομένα από μια κάμερα του Αναγνωριστικού Σεληνιακού Δορυφόρου της NASA (LRO), η οποία χαρτογράφησε την επιφάνεια του δορυφόρου μας, σε επτά μήκη κύματος. Παράλληλα οι ερευνητές αξιοποίησαν επίσης δεδομένα για τη σύσταση των σεληνιακών βράχων που είχαν έρθει στη  Γη με την αποστολή Apollo 17 το 1972, καθώς και εικόνες της περιοχής όπου προσσεληνώθηκε η αποστολή από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

 

http://www.pyles.tv

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s