Έλεγχος της Τρόικας στο δικαστικό σύστημα – Να χαρώ η να κλάψω;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΡΟΙΚΑ

Το μεσημέρι της Παρασκευής, εκπρόσωποι της τρόικα, ενεργώντας ως σκιώδη όργανα της εκτελεστικής εξουσίας των Ελλήνων, ζήτησαν ενημέρωση από τις προϊστάμενες αρχές του Πρωτοδικείου Αθήνας αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας.

Ενόψει του ενδιαφέροντος των διεθνών εποπτών μας, η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας ενημερώνει για τα εξής:

1. Αδυνατεί να αντιληφθεί την θεσμική ιδιότητα υπό την οποία οι εκπρόσωποι της Τρόικας επισκέφτηκαν το Πρωτοδικείο, καθιστώντας απολογούμενους τους Δικαστές και παρακάμπτοντας την πολιτική και μέχρι στιγμής νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία είναι κατά το Σύνταγμα και την διάκριση των εξουσιών μόνη αρμοδία, για να απευθύνουν οι Δικαστές σε εκείνην, τα ζητήματα που τους απασχολούν και δεν άπτονται της εκφοράς της δικαιοδοτικής τους κρίσης.

2. Από την παρουσία της Τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα. Πρώτον, τους εκπροσώπους της Τρόικας τους υποδέχτηκαν υψηλόβαθμοι δικαστές, ενώ ο Πρόεδρος της Διοίκησης του Πρωτοδικείου παρείχε απλόχερα πληροφοριακό υλικό σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην απονομή της δικαιοσύνης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι αυτή η ομάδα ανθρώπων ουδεμία δημοκρατική νομιμοποίηση φέρει για να έρχεται σε επαφή με τον επίσημο φορέα απονομής της Δικαιοσύνης, ήτοι την Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Στο έργο αυτό οι Τροικανοί βρήκαν την αμέριστη συμπαράσταση των εκπροσώπων της Ενώσεων Εισαγγελέων και Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίο επέδειξαν τον «Ξένιο Δία» στους επισκέπτες, επιβραβευμένοι από αυτούς με την προφανή εξαίρεση τους από το Ενιαίο Μισθολόγιο .

3. Η Δικαιοσύνη οργανώθηκε στη Δημοκρατία μας ως θεμελιώδης πολιτειακός θεσμός προκειμένου να εγγυηθεί τις αρχές της ισοπολιτείας και της ισονομίας, τις αρχές δηλαδή του σύγχρονου κράτους δικαίου, για τις οποίες ο ελληνικός λαός, ο οποίος αποτελεί το μόνο αυθεντικό κριτή και επόπτη της, αγωνίστηκε στις μεγάλες επαναστάσεις του.

4. Η Δικαιοσύνη οργανώθηκε στη Δημοκρατία μας ως τηρητής της νομιμότητας. Ως το τελευταίο καταφύγιο κάθε ανθρώπου που αδικείται από τη σκληρότητα του άνομου κράτους και των διεθνών οικονομικών σχηματισμών και συσχετισμών συμφερόντων που επιθυμούν να καταργήσουν το δικαίωμά του στην κοινωνική αλληλεγγύη και το κοινωνικό κράτος. Με άλλα λόγια, η Δικαιοσύνη οργανώθηκε στη χώρα μας για ν´ αποτελέσει το τελευταίο καταφύγιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

5. Η Δικαιοσύνη πλην ελαχίστων περιπτώσεων λειτούργησε, στις μεγάλες της στιγμές, ως εγγυήτρια των δικαιωμάτων του ανθρώπου, προασπίζοντας ελευθερίες σκέψης, λόγου και έκφρασης κάθε ελεύθερου και υπεύθυνου ανθρώπου και, κατά τούτο, αποτέλεσε καταλύτη των εξελίξεων στην ελεύθερη Ελλάδα.

Ενόψει του ενδιαφέροντος των διεθνών εποπτών μας επιθυμούμε να τους γνωρίσουμε ότι τώρα ο ελληνικός λαός προσβλέπει στη Δικαιοσύνη της χώρας του καθόσον μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί -εκπληρώνοντας θεσμική υποχρέωση που ο ίδιος της έταξε- τα δικαιώματα των ελεύθερων ελλήνων, χωρίς φόβο από τις οικονομικές πιέσεις των κρατούντων, χωρίς φόβο για το μέλλον του αποτυχημένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου που επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων.

Βλέποντας ότι οι διεθνείς επόπτες μας, πλέον, πατούν γερά στους θεσμούς μας για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα διεθνών οίκων, αλλότρια με αυτά που ο λαός επιδίωξε και χωρίς τη συναίνεσή του αλλά ούτε και προς όφελός του, στρέφουμε πλέον το βλέμμα μας σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο, Ευρωπαίο ή μη πολίτη, και ζητούμε την αρωγή του προκειμένου να υπερασπιστούμε ό, τι απέμεινε: τη δικαιοσύνη ως εγγυήτρια των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη τη δικαιοσύνη ως εγγυήτρια της Ευρώπης των Λαών και όχι της Ευρώπης των Τραπεζών, γνωρίζοντας ότι το μέλλον του σύγχρονου κόσμου μας θα είναι κοινό.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΕΙ

Ότι είναι εξόχως λυπηρό το γεγονός της απόπειρας εξωθεσμικής νομιμοποίησης της Τρόικας και των συνοδοιπόρων της δια της συνδιαλλαγής τους με τους Δικαστικούς Λειτουργούς και τις Ενώσεις τους ,παρά την άρνηση των δικηγορικών συλλόγων να παίξουν αυτόν τον ρόλο κατά την περίοδο των προκλήσεων – προσκλήσεων του Μαΐου 2011. Η συνέχεια της προσπάθειας αυτής που άγει στην καταπάτηση του Συντάγματος και τον εξοβελισμό των δικηγόρων από συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, οδηγώντας στην υποτέλεια και στον εξανδραποδισμό του ελεύθερου φρονήματος του Έλληνα Δικαστή, θεμέλιο της λειτουργίας της Δημοκρατίας, ως φορέως μιας των 3 εξουσιών – πυλώνων της, θα μας βρει αντιμέτωπους μαζί με σύσσωμο τον ελληνικό λαό και με επίκληση στο μέλλον ακόμα και του άρθρου 120 του Συντάγματος με κάθε νόμιμο μέσο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

http://www.dsa.gr/index.phtml?url=news&categ=%CD%DD%E1-%C1%ED%E1%EA%EF%E9%ED%FE%F3%E5%E9%F2&id=2542299&search=&searchkeywords=

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s