Θεσσαλονίκη: Με χορηγούς τα παγκάκια στην Τσιμισκή


Ξεκίνησαν να τοποθετούνται, σήμερα, τα πρώτα από τα συνολικά 30 παγκάκια που θα στηθούν κατά μήκος των πεζοδρομίων της οδού Τσιμισκή.

Οι εργασίες υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν σε τρεις μέρες, ενώ ο δήμος δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να «υιοθετήσει» ένα ή και περισσότερα παγκάκια, με τη μορφή χορηγίας. Το «υιοθετημένο» παγκάκι θα φέρει το όνομα του εκάστοτε χορηγού.

Τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν σε ικανή απόσταση μεταξύ τους και σε σημεία που να είναι εύχρηστα για τους δημότες, σχεδιάστηκαν με την κλασική τους μορφή και κατασκευάστηκαν με ελάχιστο κόστος από τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο δημόσιος χώρος της πόλης, δηλαδή οι πλατείες, οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια, ανήκουν κατά απόλυτη προτεραιότητα στους πολίτες και τους επισκέπτες. Με τα παγκάκια που τοποθετούνται στην Τσιμισκή, ο δρόμος αποκτά το καθιστικό του. Την πρωτοβουλία μας αυτή θα την επεκτείνουμε και σε άλλους δρόμους που έχουν ικανό πλάτος πεζοδρομίων. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης που κατασκεύασαν τα παγκάκια με πολύ χαμηλό κόστος και απευθύνω μια πρόταση στους δημότες : Ο καθένας μπορεί να υιοθετήσει ένα ή περισσότερα παγκάκια με την μορφή χορηγίας, που θα φέρουν το όνομα του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας μας».

 

 

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=114968

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s