Καμία αγορά από 20 – 26 Οκτωβρίου 2011, για οτιδήποτε. Πρέπει να τους ταρακουνήσουμε!


Μια Κίνηση που θα τους ταρακουνήσει και δεν θα μας κοστίσει, αντίθετα, θα μας βοηθήσει από πολλές πλευρές. Πρώτα από όλα να συνειδητοποιήσουμε πόσο κακομαθημένοι γίναμε με την εγκληματική τους ενέργεια να μας πείσουν ότι ο «δανεισμός» για καθημερινά έξοδα διαβίωσης και για λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, είναι φυσιολογικός– ενώ επί της ουσίας είναι εγκληματικός. Γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος είναι επιρρεπής στο εύκολο χρήμα και το εκμεταλλεύονται ασύστολα. Το σύστημα-θηρίο θρέφεται με χρήμα, το χρήμα το παράγουμε και το διακινούμε μόνο Εμείς. Αυτό όσο πεινάει (και είναι αχόρταγο) τόσο θα μας κυνηγάει. Κι αν δεν το ταΐσουμε τι θα γίνει; Έχετε σκεφτεί πως με μια δύσκολη φαινομενικά αλλά παράλληλα απλή κίνηση μπορούμε να το ταρακουνήσουμε μέχρι και να το ρίξουμε για τα καλά; Πως; Με αποχή από την οποιαδήποτε κατανάλωση.

Αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν κινηθεί ούτε ένα ευρώ στην αγορά, η φωνή μας θα ακουστεί πάνω από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, τα ΜΑΤ, τις τράπεζες, την Άγκελα, τα χρηματιστήρια.. Είναι βέβαιο πως ενώ εμείς μπορούμε να το κάνουμε χωρίς καμιά σοβαρή επίπτωση, το σύστημα θα γονατίσει.

Η αχίλλειος πτέρνα των πλουτοκρατών δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την τσέπη τους. Από πού θα έχουν να εισπράξουν φόρους και τόκους αν δε γίνουν συναλλαγές; Ακούγεται δύσκολο αλλά αν το σκεφτούμε καλά, είναι πανεύκολο. Ζητάμε την συμμετοχή όλου του κόσμου σε αυτή την δράση. Καλέστε όσους ξέρετε να συμμετέχουν. Και αν δεν συμμετέχουν σε αυτό το πρώτο κάλεσμα, να είστε σίγουροι πως όταν δουν τα αποτελέσματα, θα συμμετάσχουν στο επόμενο ή στο μεθεπόμενο. Γιατί δεν θα σταματήσουμε μέχρι να γίνει αυτή η εβδομάδα αποχής ένα πραγματικά άνευ προηγουμένων κάλεσμα για συνολική στάση πληρωμών – κατανάλωσης.

Το πλάνο:

Για μια εβδομάδα ΔΕΝ θα ξοδέψουμε ούτε 1 ευρώ.

– Από τρόφιμα καταναλώνουμε μόνο ότι έχει ήδη το σπίτι μας. Όλα τα σπίτια (ακόμα τουλάχιστον) έχουν αρκετά τρόφιμα που παραμένουν στα ντουλάπια.

– Εάν μας τελειώσει κάτι και το χρειαζόμαστε οπωσδήποτε το παίρνουμε από φίλους-γείτονες.

– Δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Σε ότι αφορά τη δουλειά, όποιος μπορεί ας χρησιμοποιήσει ΜΜΜ και εννοείται ότι εκεί δεν θα πληρώσει εισιτήριο.

Όσο περισσότεροι συμμετάσχουν σε αυτό δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους εισπράκτορες, θέλουμε και αυτούς να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα (επίσης πληροφορίες για άρνηση πληρωμών στα εισιτήρια και τα διόδια θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ). Το αυτοκίνητο καλό είναι να μην το χρησιμοποιούμε παρά μόνο για ανάγκη, κρατάμε τη βενζίνη μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις.

– Δεν βγαίνουμε για καφέ-ποτό σε μαγαζιά, το καλύτερο μπαρ είναι τα μπαλκόνια μας με όμορφη παρέα!

– Αν είμαστε έξω και διψάμε, έχουμε φροντίσει να πάρουμε μπουκαλάκι με νερό από το σπίτι μας.

– Και επειδή οι πιο πολλοί έχουν θέμα με τα τσιγάρα (πιο πολύ και από τη βενζίνη) μπορούν σιγά σιγά και όχι μαζικά να προμηθευτούν τα πακέτα που χρειάζονται έως την ημερομηνία έναρξης της εβδομαδιαίας αποχής. Αυτά και μόνο αυτά. Τα υπόλοιπα σίγουρα τα φέρνουμε βόλτα.

– ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε καμία περίπτωση δεν αδειάζουμε το σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα μια ημέρα πριν και σαφώς ούτε μετά από αυτήν την εβδομάδα αλλά σιγά σιγά. Ο σκοπός είναι να μη δημιουργηθεί τζίρος στην αγορά αυτές τις ημέρες. Το να γίνει μαζική κατανάλωση δεν βοηθά το στόχο.

– Τι αγοράζουμε: Το θέμα είναι να μην αγοράσουμε τίποτα.

Αν ωστόσο προκύψουν ανάγκες, «επιτρέπεται» μόνο το γάλα των παιδιών και τα φάρμακα. Που καλό είναι και αυτά αν μπορούμε να τα δανειστούμε ή να τα έχουμε προμηθευτεί από πριν, (όχι μια μέρα πριν). Επίσης, αν πραγματικά χρειαστεί να γίνουν άλλου είδους αγορές, στο χέρι και στη συνείδηση του καθένα μας είναι το ποιες θα κρίνει ότι είναι άκρως απαραίτητες. Προτιμήστε τα μικρομάγαζα της γειτονιάς σας.

– Εννοείται ότι δεν πληρώνουμε κανένα λογαριασμό αυτές τις ημέρες.

Για 5 εργάσιμες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στην ανάγκη ας πληρωθεί κάτι επείγον από πριν και πάλι όχι μια μέρα πριν.

Κανένας μας δεν θα πάθει τίποτα αν δεν καταναλώσει για λίγες μέρες. Δεν θα πεινάσουμε, δεν θα κινδυνέψουμε, και το κυριότερο δεν θα παρανομήσουμε πουθενά. Δεν θα έχουν από πού να μας διώξουν. Δεν θα παραμελήσουμε καμία από τις υποχρεώσεις μας στη δουλειά ή στην οικογένεια μας. Και σίγουρα κανένα μαγαζί δεν θα κλείσει λόγω της αποχής. Ναι, ίσως κάποιοι ζοριστούν αλλά και εκείνοι είναι καταναλωτές και θα ακολουθήσουν με τον ίδιο τρόπο. Θα τους πολεμήσουμε αναίμακτα, ειρηνικά και εύκολα με το πιο δυνατό όπλο.

Η μοναδική δικαιολογία να μην το κάνουμε είναι το να μην συμφωνήσουμε ότι θα έχει αποτέλεσμα. Δεν θέλουμε να αναλώσουμε τη σκέψη μας στο γιατί «δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο αυτό» αλλά στο πώς μπορούμε να το κάνουμε να δουλέψει.

Να πιάσουμε θέση και να δούμε τα αποτελέσματα. Να δούμε τι θα μεταδίδουν «οι φίλοι μας» τα ΜΜΕ. Για αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στο 7ήμερο Αποχής από Συναλλαγές! Ούτε 1 ευρώ να μην βγει από το πορτοφόλι μας από τις 20 έως και τις 26 Οκτώβρη.

 

http://siopilipliopsifia.gr/?p=1179

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s